Kılıçdaroğlu'na yönelik tehditleri nedeniyle Alaattin Çakıcı hakkında iddianame hazırlandı

Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Alattin Çakıcı hakkında iddianame hazırlandığını açıkladı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleri nedeniyle, Kılıçdaroğlu'nun avukatları tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ifadesi alınan Alattin Çakıcı hakkında iddianame hazırlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, gelişmeyi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Çakıcı hakkında, kamu görevlisine hakaret ve tehdit suçlamalarıyla iddianame hazırlandı. 

Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, Çakıcı'nın, CHP liderine yönelik olarak, sosyal medya üzerinden paylaştığı mektuptaki ifadeleri yer aldı. İddianamede Çakıcı'nın bu sözler ile Kılıçdaroğlu'nu 'tehdit' ve 'hakaret' ettiği belirtildi.  

Suç örgütü lideri suçundan hüküm giyen ve 16 yıl cezaevinde kalan, nisan ayında infaz düzenlemesiyle tahliye olan Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan bir mektubu sosyal medya hesabından yayınlamıştı. "Akıllı ol" gibi ifadelerin yer aldığı mektup sosyal medyada tartışma yaratmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, avukatı Celal Çelik aracılığıyla organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Alaattin Çakıcı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Çakıcı'nın sosyal medyadaki ifadeleri suç duyurusunda yer aldı ve bunların suç unsuru oluşturduğu ifade edildi. 

ÇAKICI'NIN İFADESİ

Alaattin Çakıcı ise, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmayla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı.

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili açmış olduğu dosyada ifademi verdim, artık birileri ne sayın devlet başkanımıza ne de sayın Bahçeli'ye Alaattin Çakıcı'yı neden koruyorsunuz diye, malum kişilerin gereksiz gündem yapmalarına gerek kalmamıştır. Artık yargı, bu dava ile ilgili soruşturmasını başlatmış, ifadem alınmıştır."

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Alaattin Çakıcı Kemal Kılıçdaroğlu