Kılıçdaroğlu'dan İstanbul Sözleşmesi tepkisi

Kemal Kılıçdaroğlu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Kendisinin de imzaladığı bir sözleşme 'ben feshettim' dedi. Kime sordun? Hangi kadınlara sordun sen? Bu ülkenin kadınlarına sordun mu?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Bir sabah kalktık, bu parlamentodan oy birliği ile çıkan, kendisinin de imzaladığı bir sözleşme 'ben feshettim' dedi. Kime sordun? Hangi kadınlara sordun sen? Bu ülkenin kadınlarına sordun mu? Bu kadınların nasıl şiddete uğradığını sen biliyor musun?" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

(HDP'ye yönelik kapatma davası) Demokrasilerde parti kapatmak doğru değildir, seçimle gelenler seçimle gider. 

42 milyon kadına ihanet edeni artık gayet iyi biliyoruz. Hakkı, hukuku herkes istiyor. 

1923 yılında cumhuriyetimizi kurduk. Cumhuriyet aslında halkçılık demekti. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünün özü cumhuriyettir. O zaman bir kişi egemenlik hakkın tek başına kullanamaz. Yasama ve yargının üzerindeki vesayet dolayısıyla bir kişi kullanıyor. Kalkıyor bir sabah 42 milyon kadının hakkını elinden alıyor.

Devlet kin ve öfke ile yönetilmez. Koltuğa tapılan bir ülkede ne demokrasiyi ne kadın erkek eşitliğini asla bulamazsınız. 

İstanbul Sözleşmesi, adı Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi. Bir sabah kalktık, bu parlamentodan oy birliği ile çıkan, kendisinin de imzaladığı bir sözleşme 'ben feshettim' dedi. Kime sordun? Hangi kadınlara sordun sen? Bu ülkenin kadınlarına sordun mu? Bu kadınların nasıl şiddete uğradığını sen biliyor musun? Çoğu vatandaşımız bu sözleşmenin içeriğini tam bilmiyor, kabul etmek lazım. 

Ben AK Parti'ye o veren, MHP'ye oy veren kadınlara seslenmek isterim. Aslında cumhur değil, koltuk ittifakı var orada, orada ilkeler yok. Koltuğumuz nasıl korurum ben?

Sözleşmenin maksatları; Bu sözleşmenin amacı, a) Kadınları her türlü şiddete karşı korumak, kovuşturmak ve ortadan kaldırmak. Erdoğan'a soruyorum, bunun neresine karşısın?

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber