Kayseri'de eğitim uçağı düştü: İki pilot şehit

İHA
Kayseri Havacılık

Kayseri'de eğitim uçağı düştü. Milli Savunma Bakanlığı, kazada iki pilotun şehit olduklarını açıkladı. Şehitlerin ismi ise belli oldu.

Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Hasan Arpa Mahallesi'nde eğitim uçağı düştüğü ihbarı üzerine bölgeye arama kurtarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağımız henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır" denildi. Açıklamada iki pilotun şehit oldukları bildirildi. 

DÜŞME ANI GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

2 pilotun şehit olduğu anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Kayseri'de eğitim uçağı düştü: İki pilot şehit - Resim : 1

Görüntülerde uçağın ay çekirdeği tarlasına düştüğü görüldü.

BAKAN YERLİKAYA'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kazayla ilgili "Kayseri’deki 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait eğitim uçağımız kaza kırıma uğramış, kazada 2 pilotumuz şehit olmuştur Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, Kahraman Ordumuza ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum Şehitlerimizin makamı âli olsun." ifadesini kullandı.

UÇAĞIN İŞÇİLERİN ÜZERİNE DÜŞMEMESİ İÇİN YÖN DEĞİŞTİRDİĞİ İDDİASI

Şehit olan 2 pilotun, tarlada çalışan mevsimlik işçilerin üzerine düşmemesi için uçağın yönünü değiştirdiği iddia edildi.

Tarlada çalışan Salih İçer, uçağın düşmeden önce üstlerinden geçip Kayseri merkez yönüne seyrettiğini söyledi.

İçer, şu ifadeleri kullandı:

Geri geldikten sonra uçak dengesini kaybetti, sesi gitti. Sesi gittikten sonra direkt bize doğru geldi. Herhalde bizi gördü, arkadaşları da fark etti. Düşüşünü gördük. Bizi fark ettiği için yüzüstü aşağı indi. İner inmez zaten patladı. Müdahale edelim dedik, ateş olduğundan müdahale edemedik. Benim düşüncem, bize doğru gelirken bizi fark etti, tarlanın hemen başındaki arabada 5 çocuk vardı, tarlada da 15 eleman vardı. Bize doğru geliyordu, üzerimize gelmesin diye yüzüstü aşağı indi.

ŞEHİTLERİN İSMİ BELLİ OLDU

MSB'den yapılan yeni açıklamada "12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı / Kayseri’de 04 Haziran 2024 tarihinde, henüz belirlenemeyen bir neden ile eğitim uçağının kaza kırıma uğraması sonucu kahraman silah arkadaşlarımız Hv. Plt. Alb. Uğur Yıldız ve Hv. Plt. Alb. Gökhan Özen şehit olmuşlardır. Olayın meydana geliş sebebi, kaza kırım ekibinin incelemesi ve idari tahkikat sonucunda açıklığa kavuşacaktır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." denildi.

Kayseri'de eğitim uçağı düştü: İki pilot şehit - Resim : 3