Son dakika! Kayseri Yahyalı'da maden ocağında göçük: Acı haber geldi

Gündem haberleri Kayseri
Son dakika! Kayseri Yahyalı'da maden ocağında göçük: Acı haber geldi

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde çinkom madeninde meydana gelen göçükte, enkaz altında kalan işçilerden Mustafa Kayadelen'in cansız bedenine ulaşıldı. Diğer işçi Murat Erdil ise yaralı olarak 9 saat sonra kurtarıldı.

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde çinko madeninde göçük altında kalan iki işçiden biri hayatını kaybetti, diğer işçi ise 9 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı. 

Aladağlar mevkisinde bulunan çinko madeninde işçilerin çalıştığı sırada göçük meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine jandarma, AFAD, itfaiye, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Çalışma başlatan ekipler, işçilerden Mustafa Kayadelen'in (36) cansız bedenine ulaştı. Ekiplerin yaklaşık 9 saat süren çalışması sonrasında Murat Erdil'e ise sağ olarak ulaşıldı. Erdil, madenden çıkartılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kayseri'nin Yahyalı ilçesindeki maden ocağında iki işçinin göçük altında kaldığını bildirmişti.

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde bir maden ocağında 2 vatandaşımızın göçük altında kaldığı bilgisi alınmıştır. İşletmenin tahlisiye ekipleri kurtarma çalışmalarına başlamış olup Kayseri İl AFAD, İtfaiye, UMKE ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." bilgisi verilmişti.

 

Kaynak: AA

Kayseri Kayseri haberleri Yahyalı yahyalı haberleri