Kayseri, Adana, Mersin ve Osmaniye'de orman yangınları

Mersin Kayseri Adana

Adana'nın Sarıçam ve Çukurova ilçeleri, Kayseri'nin Yahyalı ilçesi, Mersin'in Aydıncık ve Gülnar ilçeleri ile Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde orman yangınları çıktı.

Adana'nın Sarıçam ve Çukurova ilçelerindeki ormanlık alanlarda yangın çıktı. Sarıçam'da alevler, kısmen kontrol altına alınırken, Çukurova'daki yangına havadan ve karadan hala müdahale edildi. 

Sarıçam'a bağlı İstiklal Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevlere müdahale etti. Ormanlık alanın çevresindeki tarlaların sahipleri de tankerlerle getirdiği suyla söndürme çalışmasına destek verdi. Yangın, yaklaşık 2 saatlik çalışmayla kısmen kontrol altına alındı. 

Çukurova ilçesinin Salbaş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda da öğleden sonra yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevlere, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince havadan ve karadan müdahale edildi.

Kayseri, Adana, Mersin ve Osmaniye'de orman yangınları - Resim : 1

KAYSERİ'DE DE ORMAN YANGINI

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına ekipler müdahale etti. 

Kapuzbaşı ve Ulupınar mahalleleri arasındaki ormanlık alanının ziyaretçi merkezi girişi yakınında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yahyalı Orman İşletme Müdürlüğünce 30 işçi ve 2 arazözle yangına müdahale edildi. Rüzgarın da etkisiyle Divrik Dağı'na doğru ilerleyen yangına müdahale için Kayseri ve çevre ilçelerden de takviye ekiplerin bölgeye yönlendirildiği öğrenildi.

Kayseri, Adana, Mersin ve Osmaniye'de orman yangınları - Resim : 2

MERSİN'İN İKİ İLÇESİ ARASINDAKİ BÖLGEDE YANGIN

Mersin'in Aydıncık ve Gülnar ilçeleri arasında kalan ormanlık alanda yangın çıktı. 

Alınan bilgiye göre, iki ilçe sınırında yer alan Gülnar'ın Pembecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen söndürme helikopteriyle havadan, arazöz, iş makineleri ve orman işçileriyle de karadan yangına müdahale başlatıldı.

Aynı bölgede, 15 Temmuz'da da orman yangını çıkmış, alevler yaklaşık 50 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınmıştı.

OSMANİYE'DE YANGIN

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıkarken, bölgeye söndürme ekipleri sevk edildi.

İlçeye bağlı Karatepe ve Bozkuyu köyleri arasındaki ormanlık alanda, saat 13.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Ekipler, rüzgarın da etkisiyle yayılan yangını kontrol altına aldı. 

Kayseri, Adana, Mersin ve Osmaniye'de orman yangınları - Resim : 3

Kaynak: AA

son dakika son dakika haber mersin orman yangını adana orman yangını