Kahramanmaraş depreminde 11. gün!

Gündem haberleri son dakika Kahramanmaraş Depremi Kahramanmaraş
Kahramanmaraş depreminde 11. gün!

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük can kaybı ve yıkıma yol açtı. AFAD can kaybının 36 bin 187'ye yükseldiğini duyurdu.

Türkiye iki büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 

CAN KAYBI 36 BİNİ AŞTI

AFAD: Alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 36.187 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 108.068 vatandaşımız ise yaralanmıştır (enkazdan sağ kurtulanlar, depremden etkilenenler ve deprem kaynaklı yaralanmalarla hastaneye başvuranlar). 216.347 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir.

Kahramanmaraş depreminde 11. gün! - Resim : 1

ARTÇI DEPREMLER 4 BİNİ AŞTI

AFAD: 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş ili Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğünde ve Elbistan Merkezli 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmiştir. Depremlerin ardından 4.323 artçı deprem meydana gelmiştir.

''7,3 METRELİK YER DEĞİŞTİRME OLDU''

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, deprem nedeniyle 7,3 metreye kadar yer değiştirme olduğunu ve 400 kilometrelik bir yüzey yarığı oluştuğunu söyledi

Kahramanmaraş depreminde 11. gün! - Resim : 2

''500 ATOM BOMBASINA DENK''

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, iki depremini de analiz ettiklerini belirterek, ''İlk depremin etkili olduğu süre 65 saniye. İkinci depremin yıkıcı etkili olduğu süre 45 saniye. Bölge yaklaşık 2 dakika çok şiddetli sarsıldı.'' dedi.

Tatar, iki depremin açığa çıkardığı enerjinin 500 atom bombasına denk geldiğini açıkladı.

 

Kaynak: Haber Global TV

kahramanmaraş Kahramanmaraş depremi son dakika Gündem haberleri