Son Dakika! Kağıthane'de inşaattaki gölete yüzmek için giren çocuk hayatını kaybetti

İstanbul

Kağıthane'de inşaat sahasındaki gölete girerek boğulma tehlikesi geçiren ve dalgıçlar tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırılan 10 yaşındaki çocuk yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olay, saat 20.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe’de yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 10 yaşındaki Mithat Evlice isimli çocuk, ailesinden habersiz bir şekilde inşaat alanındaki gölete girdi. Göl kenarında elbiseleri gören çevredeki vatandaşlar, Mithat Evlice’nin gölete girebileceğinden şüphelenerek durumu sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çevrede önlem alarak vatandaşları uzaklaştırırken, itfaiye ekipleri ise inşaat sahasındaki suyu boşaltma çalışması başlattı.

ANNE, KURTARMA ÇALIŞMALARINI ÇOCUĞUNUN ELBİSELERİNE SARILARAK İZLEDİ

Çocuğunun suya girdiğini ve boğulma tehlikesi geçirdiğini öğrenen aile, olay yerine gelerek sinir krizi geçirdi. Evlice’nin annesi, göletin kenarında oturarak, çocuğunun elbiselerine sarılıp gözyaşları içinde kurtarma çalışmalarını takip etti. Yakınları anneyi sakinleştirmek için uzun süre uğraştı.

BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİREN ÇOCUĞU DALGIÇLAR KURTARDI

Gölette çalışma yapan itfaiye ekipleri, suyu boşaltmaya çalışırken, olay yerine dalgıçlar çağırıldı. Suyun içerisine giren dalgıçlar küçük çocuğu bularak suyun dışına çıkardı. Sedyeye alınan küçük çocuk, hızlı bir şekilde ambulansa alındı. Ambulansta ilk müdahalesi yapılan çocuk, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Çocuğun durumunun ağır olduğu öğrenilirken, ekiplerin olayla ilgili başlattığı çalışmalar sürüyor.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Kağıthane Seyrantepe’de 10 yaşındaki Mithat Evlice ve yanındaki bir arkadaşıyla birlikte ailesinden habersiz bir şekilde inşaat alanındaki gölete yüzmek için girmiş ve çıkamayarak boğulma tehlikesi geçirmişti. İhbar üzerine gelen ekiplerin yaptığı çalışmalar neticesinde inşaat sahasındaki göletten çıkarılan Mithat Evlice, Kağıthane Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Hastanede tedavi altına alınan küçük çocuk, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti.

Kaynak: İHA

son dakika son dakika haber