İstanbul'a yılbaşında kar yağacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul
İstanbul'a yılbaşında kar yağacak mı?

2022 yılını karşılamaya hazırlandığımız şu günlerde İstanbullular yılbaşı gecesinde hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. Yeni yıl her ne kadar kar yağışıyla özdeşleşmiş olsa da İstanbullular, 2022 yılını sağanak şeklinde yağmur ile karşılayacak.

2021'in son günü 31 Aralık Cuma günü ve 2022'nin ilk günü 1 Ocak Cumartesi günü İstanbul'da kar yağışı beklenmiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan hava tahmini raporuna göre kent genelinde kar yağışı görülmeyecek. Birkaç gündür aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı yarın akşam saatlerinde etkisini tamamen yitirecek.  Meteoroloji tahminlerine göre de şehir genelinde kar yağışı beklenmiyor.

İSTANBUL'DA 2022 YILINDA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Meteoroloji uzmanlarının değerlendirmelerine göre İstanbullular yeni yılı her ne kadar sağanak ile karşılasa da 2022 yılında kar yağışına doyacak. Hava durumu tahminlerine göre İstanbul'da gelecek sene yoğun bir kar yağışı bekleniyor.

İstanbul'da geçen sene ilk kar 14 Ocak 2021'de yağmıştı. İstanbul'da genellikle kar yağışları Aralık sonu ile ocak ayının başı ve ortası gibi kar yağışı görülüyor.

 

Kaynak: Diğer

İstanbul İstanbul hava durumu istanbul kar yağışı İstanbul kar haberleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü