Son dakika! İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan kar uyarısı: Dışarı çıkmayın, dışarıdaysak evlerimize dönelim

Gündem haberleri İstanbul kar yağışı
Son dakika! İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan kar uyarısı: Dışarı çıkmayın, dışarıdaysak evlerimize dönelim

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat vererek İstanbullulara "Dışarıdaysak evlerimize dönelim" uyarısı yaptı. İstanbul'da ayrıca 17:30'dan sonra motosiklet yasağı geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da İstanbullu vatandaşları uyarıp toplu taşıma kullanılması çağrısı yaptı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter üzerinden kar yağışına ilişkin yeni bir uyarı yaptı.

Vali Yerlikaya, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün son verilerine göre İstanbul’da bugün 18.00-24.00 arası KUVVETLİ KAR SAĞANAKLARI bekleniyor. Lütfen, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım! Dışarıdaysak evlerimize dönelim! Toplu taşıma araçlarını tercih edelim!" dedi. 

TURUNCU ALARM

Vali Yerlikaya, İstanbul için Cumartesi günü turuncu alarm verildiğini belirtti. Yerlikaya, '03.00-06.00 arası kar 06.00-24.00 arası kuvvetli kar sağanakları ve kuvvetli kar yağışı bekleniyor' dedi.

MOTOSİKLETLERE YASAK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle bugün saat 17.30'dan itibaren motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Vali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle trafik seyir ve can güvenliği için, bir sonraki duyuruya kadar, bugün 17.30'dan itibaren motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecektir." ifadesini kullandı.

İMAMOĞLU: 17:20'DE BAŞLAYIP GECE BOYU YOĞUN BİR KAR YAĞIŞI YAŞAYACAĞIZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "17.20’de başlayıp gece boyu yoğun bir kar yağışı yaşayacağız. Vatandaşlarımızı saat 17.00 itibariyle özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları noktasında uyarıyorum. Tüm ulaşım hatlarında ek seferler koyduk. Lütfen özel aracınızı değil toplu taşımayı kullanınız" uyarısında bulundu.

METRO SEFERLERİ GECE 2'YE KADAR UZATILDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yoğun kar yağışına ilişkin AKOM'da açıklamalarda bulundu. İmamoğlu 'Beklenilen kar yağsa da belki biraz havanın ısısından ötürü çok da fazla sorun çıkarmadı. Şu saat itibarıyla yarını da içine alan ve de en etkili yağışın yarın olacağını ifade etmemizin gerekli olduğunu düşünüyorum. Gün boyu belli molalarla akşama kadar etkili bir kar yağışı söz konusu. O açıdan yarının tedbirli geçirilmesi vatandaşlarımızın tarafından özellikle yetkililerin açıklamalarını takip etmelerini diliyoruz. Araçla mümkün olduğu kadar çıkılmaması, mümkün olduğu kadar toplu taşımanın kullanılması önemli, bir husus. Yağışın akşamın ilerleyen saatlerinde daha etkili olması bekleniyor. Metro seferleri gece 2’ye kadar devam edecek. İETT belli hatlara ek seferleri koyacak.' dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

istanbul valisi Ali Yerlikaya kar yağışı kar uyarısı