İstanbul’da dev PKK/KCK - PYD ve YPG operasyonu!

PKK HDP PKK/YPG son dakika son dakika haber

İstanbul'da terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG'nin sokak yapılanmasına yönelik olarak yapılan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. 8 ilçede 11 adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon adreslerinin birinin de HDP İstanbul İl Başkanlığı Caddesi olduğu görüldü

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG'nin sokak yapılanmasına yönelik teknik ve fiziki takibin ardından 8 ilçede belirlenen 12 kişinin yakalanması için 11 adrese operasyon yapıldı. Saat 06.00'da eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

BEYOĞLU'NDA BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Beyoğlu, Çukur Mahallesi Kalyoncu Kulluğu Caddesi'nde bulunan bir binaya giren ekipler, evde yapılan aramaların ardından bir kişiyi  gözaltına aldı. Hakkında terör örgütü ile ilgili bağlantı olan kişilere yönelik yapılan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Beyoğlu Kalyoncu Kulluğu Caddesi üzerindeki bir adrese yapılan operasyonda HDP İstanbul İl Başkanlığının yakını olduğu görüldü. Emniyet kaynaklarından elde edilen bilgiye göre gözaltına alınanlar arasında HDP Beyoğlu İlçe Eş Başkanı Mehmet Sait Bor da bulunuyor.

İstanbul’da dev PKK/KCK - PYD ve YPG operasyonu! - Resim : 1

GAZİOSMANPAŞA'DA ÖRGÜTSEL DÖKÜMANLAR ELE GEÇİRİLDİ

Baskın yapılan bir diğer  adres ise Gaziosmanpaşa, Mevlana Mahallesi, Turgutreis Caddesi'nde bulunan bir bina oldu. Binaya giren ekipler evde yaptıkları aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirdi. Yapılan aramaların ardından evde bulunan bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 

Güvenlik kaynaklarına dayanan bilgiye göre operasyonun detayları da gün yüzüne çıktı. Yakalananlar arasında 6 yıl önce Bahçelievler’de meydana gelen molotof kokteylli/bombalı saldırı olayına karışan örgüt üyelerinin de bulunduğu öğrenildi. Ayrıca Suriye’nin kuzeyinde TSK tarafından gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı öncesinde PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü içerisinde Afrin bölgesinde faaliyet gösteren örgüt mensupları ile faaliyetleri hakkında bilgiler içeren materyallerde adı geçen, örgüt saflarında silahlı faaliyet yürüttükten sonra İstanbul’a sızan kişiler ile örgütün kırsal alanına eleman aktaran, örgüte yardım ve yataklık yapan şüpheliler de bulunuyor.

İSTANBUL BAHÇELİEVLER'DEKİ EYLEMLERDE PARMAK İZLERİ BULUNUYOR

Suç unsuru görüşmeleri tespit edilen zanlılar da yakalananlar içinde yer alıyor. 26 Aralık 2015 tarihinde İstanbul’un Bkiahçelievler ilçesi Zafer Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi ve Halit Ziya Uşaklıgil Caddesi üzerinde meydana gelen molotof kokteylli/bombalı saldırı olayında elde edilen deliller ışığında, materyaller üzerinden alınan parmak izi eşleştirmeleriyle tespit edilen örgüt üyelerinin bir kısmının da gözaltına alınanlar arasında olduğu ifade ediliyor.Gözaltına alınan Mehmet Sait Bor ile diğer 6 şüphelinin İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorguları sürüyor.

Kaynak: DHA

son dakika son dakika haber