Isparta Valiliği'ne geçici görevlendirme

Isparta Gündem haberleri

Elektrik kesintileri nedeniyle karanlığa gömülen Isparta'da Vali Ömer Seymenoğlu geçici olarak görevden alındı. Seymenoğlu'nun yerine Ankara’dan Merkez Valisi Osman Kaymak getirildi.

Koronavirüse (Covid 19) yakalanan Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden alındı. Seymenoğlu’nun yerine ise Ankara'dan Merkez Valisi Osman Kaymak atandı. Kaymak daha önce Tunceli ve Samsun'da valilik yapmış, 2020'deki kararnameyle merkeze çekilmişti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi: 

"Isparta Valimiz Sayın Ömer Seymenoğlu, Isparta’da yoğun kış şartları mücadele döneminde görevinin başındayken, Covid 19’a yakalanmış ve evinde karantina altına girmiştir. İlde yoğun kar yağışı nedeniyle sürdürülen çalışmalarda ilk günden beri bulunan İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın İsmail Çataklı ile yapılan istişareler sonucunda afetle mücadelenin aksamaması ve kamu hizmetlerinin devam etmesi için eski Samsun Valisi, Bakanlığımız Vali Mülkiye Müfettişi Sayın Osman Kaymak 5 Şubat itibari ile valimizin karantina süresince Isparta Vali vekilliğine görevlendirilmiştir. Uygulama rutin bir uygulama olup görevden alma veya atama söz konusu değildir."

TESTİ POZİTİF ÇIKAN VALİ KARANTİNADA

Bu arada, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Covid 19 testinin pozitif çıkması üzerine karantinaya alındı.

Isparta Valiliği'ne geçici görevlendirme - Resim : 1

Kente 3 Şubat'ta 11 saat boyunca aralıksız yağan kar, hayatı felç etti. Yüksek gerilim hatlarını taşıyan direklerin devrilmesi ve buzlanma nedeniyle kent genelinde uzun süre elektrik verilemedi. Kent karanlığa gömülürken, elektrik kesintileri sosyal medyada gündem oldu. Yağış nedeniyle okullar 5 günlüğüne tatil edildi.

KENT MERKEZİNDE 4 GÜN SONRA SORUN ÇÖZÜLDÜ

5 Şubat'ta abonelerin yüzde 93'üne elektrik enerjisi sağlandı. Çalışmalar sürerken, Bakan Dönmez dün gece yeni bir açıklama daha yaptı. Dönmez, hem Isparta merkezinde hem de ilçe merkezlerinde abonelerin tamamına elektrik enerjisinin sağlandığını, bugün de kırsal bölgelerde yoğunlaşıldığını söyledi. Bakan Dönmez kıraathaneleri ziyaret edip vatandaşların sorunlarını dinledi, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu arada kriz merkezinden kamyonlarla vatandaşlara jeneratör gönderildi. Ayrıca kriz masasından paylaşılan görüntülerde; buz tutan Eğirdir Gölü ile enerji nakil hatlarının son durumu aktarıldı. 

KALDIRIMLARDAKİ KARLAR TEMİZLENİYOR

Öte yandan 3 bin 200 cadde ve sokağın ulaşıma açılmasının ardından ekipler, kepçe ve küreklerle kaldırımda biriken kar kütlelerini temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Kar temizliğinin ardından buzlanmayı önlemek amaçlı kaldırımlara kimyasal sıvı sıkılıyor.

Kaynak: DHA

Isparta