Son dakika! İş insanı Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi

Gündem haberleri son dakika

İş insanı Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi. Ağaoğlu, Ataşehir'de özel bir hastaneye kaldırıldı.

İş insanı Ali Ağaoğlu, öğle saatlerinde geçirdiği rahatsızlık üzerine Ataşehir'de bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen Ali Ağaoğlu'na anjiyo tedavisi uygulandı.

Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Ağaoğlu'nun tedavisi hastanede sürüyor. Öte yandan hastane çevresinde güvenlik önlemi alındığı görüldü.

AĞAOĞLU ŞİRKETLER GRUBU'NDAN AÇIKLAMA

Ağaoğlu Şirketler Grubu'ndan Ali Ağaoğlu'nun sağlık durumu hakkında açıklama yapıldı. Açıklamada, "Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Ali Ağaoğlu’na, rutin kontroller için gittiği Ataşehir’de bir hastanede anjiyo işlemi uygulanmıştır. Sn. Ali Ağaoğlu’nun sağlık durumu gayet iyi olup endişe edilecek bir durum söz konusu değildir." denildi.

ALİ AĞAOĞLU KİMDİR?

Ali Ağaoğlu, 3 Mart 1954 tarihinde Trabzon’un Of ilçesinde dünyaya geldi. Babası, İstanbul’da döneminin tanınmış müteahhitlerinden biri olan Mithat Ağaoğlu’dur.

Ali Ağaoğlu, genç yaşlarında hem okuluna devam etmiş hem de babasının isteği üzerine müteahhitliği öğrenmeye başlamıştır. Babasının geçirdiği ciddi kalp rahatsızlığı yüzünden bir süreliğine işlerin başına geçmiştir. Bu dönemde işlerin yoğunluğu sebebiyle Ağaoğlu liseyi yarıda bırakmak zorunda kalmıştır.

Ali Ağaoğlu, 1977 senesinde babasıyla ticari olarak yolları ayırmış ve Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu kurmuştur.

1981 yılından itibaren toplu konut siteleri inşa etmeye başlayan Ağaoğlu, özellikle 1990’lı yılların sonunda başlattığı “My” konseptiyle biliniyor.  

Ali Ağaoğlu, Forbes’in 2012 senesinde yayınladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 10'uncu sırada yer aldı.   

Mart 2013 itibarıyla Forbes'in yaptığı araştırmaya göre, 2.7 milyar ABD doları servetiyle, Türkiye'nin 8'inci dünyanın ise 527'inci en zengin iş adamıydı.

Türkiye Vergi Rekortmenleri Listesinde ilk kez 2008 yılında yer almıştır.

Kaynak: İHA

Ali Ağaoğlu son dakika