İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan İsveç'in PKK açıklamasına yanıt

Gündem haberleri PKK son dakika

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsveç'in PKK'yı Türkiye'den sonra terör örgütü listesine alan ilk ülke olduğunu, bu duruşun değişmediğini belirten açıklamalarının ardından yanıt verdi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptığı açıklamada "Bu açıklama dezenformasyonla mücadele adına yapılan dezenformasyondur. İsveç, PKK'nın propagandalarını, kaynak yaratma ve asker toplama çabalarını durdurmak için hiçbir çaba göstermiyor. İsveç, Türkiye'de intihar saldırıları dahil saldırı düzenleyen teröristleri silahlandırıyor" dedi. 

Altun sözlerine şöyle devam etti:

İsveç, DAEŞ de dahil olmak üzere terörist gruplarla savaşmak için Suriye'ye muharebe birlikleri gönderen ilk NATO müttefiki olan Türkiye'ye karşı PKK'nın Suriye bileşeni olan YPG ile dayanışmasını dile getirdi ve finansman teklif etti.

Gözlerimizin içine baka baka yalan söylemeye devam edin. Terör örgütü PKK'yı desteklemeye devam ediyorsunuz. İsveç, PKK'yı gerçekten terörist bir oluşum olarak görüyorsa, gereğini yapmalıdır.

İSVEÇ NE DEMİŞTİ?

 İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, ülkesinin PKK'yı Türkiye'den sonra terör örgütü listesine alan ilk ülke olduğunu, bu duruşun değişmediğini belirtti.

​​​​​​​Linde, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "yaygın dezenformasyon nedeniyle" İsveç'in PKK'yı terör örgütü olarak tanıyan ilk ülke olduğunu hatırlatmak istediğini bildirdi.

Kararın Olof Palme hükümeti döneminde alındığını anımsatan Linde, Avrupa Birliği'nin (AB) onu 2002'de takip ettiğini belirtti.

Linde, "Bu pozisyon değişmedi." ifadesini kullandı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

İletişim Başkanı Fahrettin Altun İsveç