Heybeliada yangını kontrol altında

son dakika

Heybeliada'da ormanlık alanda yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin ve havadan uçak ve helikopterlerin yangına müdahalesi sonucunda, yangın saat 14:55 itibarıyla kontrol altına alındı.

İstanbul Heybeliada'da, Eski Değirmenyeri bölgesindeki ormanda yangın çıktı.  İhbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi.  Yazar Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi'nin evinin bulunduğu bölgede çıkan yangının şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdüğü öğrenildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangının 14:55 itibarıyla kontrol altına alındığını duyurdu. Yerlikaya, soğutma çalışmalarının yapıldığını kaydetti. 

İSTANBUL VALİLİĞİ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır" denildi.

YANGIN BÖLGESİNDEN TAHLİYELER

Heybeliada'ya Kıyı Emniyeti'ne bağlı ekipler de sevk edildi. KEGM-3 botu, bölgedeki vatandaşların tahliyesini gerçekleştirdi. 

Heybeliada yangını kontrol altında - Resim : 2

Ada sakinleri de şişelere doldurdukları sularla elden ele alevlerin büyümesini önlemek için yoğun çaba sarf etti. 

Heybeliada yangını kontrol altında - Resim : 3

ADALAR BELEDİYE BAŞKANI GÜL'DEN AÇIKLAMA

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül yaptığı açıklamada, "Yangın yazar Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi'nin bulunduğu bölgede ancak o noktaya sıçraması beklenmiyor. Yerleşim yerlerine sıçrama riski yok. Yaralanan ya da dumandan etkilenen yok. Bütün kurumlar yangını söndürmek için ekip gönderdi. Piknik yapılan bir bölge. Yangının çıkış sebebi henüz bilinmiyor. Alevlerin ne kadar büyük olduğuna ilişkin de tam bir bilgi yok." ifadelerini kullanmıştı. 

Heybeliada yangını kontrol altında - Resim : 4

Heybeliada yangını kontrol altında - Resim : 5

Heybeliada yangını kontrol altında - Resim : 6

Heybeliada yangını kontrol altında - Resim : 7

Kaynak: AA

son dakika son dakika haber heybeliada yangın