8 ildeki orman yangınlarında son durum!

Gündem haberleri Hatay Mersin Diyarbakır Adana Balıkesir Çanakkale Orman Yangını

Türkiye 2 gün önce başlayan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Hatay, Tekirdağ, Muğla, Adana, Balıkesir, Diyarbakır ve Mersin'deki orman yangınları kontrol altına alındı. Çanakkale'deki orman yangınlarına müdahale sürüyor.

Türkiye 2 gün önce başlayan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Hatay, Muğla, Adana, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale ve Mersin'in ardından bir yangın haberi de Diyabakır'dan geldi. 

Hatay, Muğla, Adana, Balıkesir, Tekirdağ ve Mersin'deki yangınlar kontrol altına alındı. Çanakkale ve Diyarbakır'da alevlere müdahale sürüyor.

ÇANAKKALE'DE SON DURUM 

Çanakkale’de örtü yangını olarak çıkıp, ormana sıçrayan yangın ikinci gününde. Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde, Pazar günü saat 16.30 sıralarında örtü yangını çıktı. Yerleşim yerlerine yakın bölgede çıkan yangında, alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'nden çok sayıda ekibin yanı sıra, çevrede oturan köylüler de kendi su tankerleriyle destek verdi. Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle yangın kontrol altına alınamadı. Dün Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada tedbir amaçlı Kemel, Kayadere, Işıklar, Dörtyol, Kurşunlu ve Mareşal Fevzi Çakmak köylerinin tahliyesine karar verildiği duyuruldu.

8 ildeki orman yangınlarında son durum! - Resim : 1

Bugün ise günün ilk ışıklarıyla birlikte havdan etkin müdahale yeniden başladı. Alevlere, toplam 21 hava unsuru, 60’ın üzerinde arazöz, 500’den fazla personel müdahale ediyor.

8 köy tahliye edilirken 6 köy ise tedbir amaçlı boşaltıldı.

DİYARBAKIR'DAKİ YANGIN 18 SAAT SONRA KONRTOL ALTINA ALINDI  

Lice'nin kırsal Arıklı, Karahasan ve Serin mahalleleri arasında otluk ve meşe ağaçlarının bulunduğu alanın birkaç noktasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Diyarbakır Büyükşehir ve Lice Belediyesinden itfaiye, jandarma ve Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğünden ve çevre illerden ekipler sevk edildi.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevler, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. 

 

8 ildeki orman yangınlarında son durum! - Resim : 2

Diyarbakır Orman İşletme Müdürü Davut Ayzit, Lice ilçesi Arıklı, Serin ve Karahasan bölgesinde üç mahalleyi etkileyen yangının dün akşam saatlerinde başladığını hatırlattı 3-4 saat sonrası kontrol altına aldıkları yangının rüzgarın etkisiyle tekrar başladığını belirten Ayzit, sabaha doğru etkisi biraz daha artınca ekipleri artırmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Ayzit, Orman Genel Müdürlüğü olarak komşu illerden de takviye aldıklarını aktardı: "Bunun yanı sıra AFAD, gönüllüler, Dicle Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi, Lice Kaymakamlığı ve vatandaşlarımızın da desteğiyle yaklaşık 18 saat sonra yangını kontrol altına aldık. Yaklaşık 20 hektarlık alanımız etkilenmiş durumda. Tedbiren soğutma çalışmalarına devam edeceğiz. Her hangi bir risk görünmüyor. Can ve mal kaybımız yok."

8 ildeki orman yangınlarında son durum! - Resim : 3

TEKİRDAĞ'DA100 HEKTAR ALANIN HASAR GÖRDÜ

Tekirdağ'ın Malkara ilçesine bağlı Deveci Mahallesi'nde ormanlık alanda dün başlayan, rüzgarın etkisiyle Teteköy Mahallesi'ne de yayılan yangına müdahale gece boyunca sürdü.

Rüzgarın etkisini sürdürdüğü bölgede yangına 4 helikopter, 113 araç, 554 personelle müdahalede bulunuldu. Yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Ekipler, yaklaşık 100 hektar alanın hasar gördüğü yangının çıkış nedenini araştırıyor.

 

8 ildeki orman yangınlarında son durum! - Resim : 4

BAKAN YUMAKLI: HATAY'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Hatay'ın Belen ilçesi Soğukoluk Mahallesi'ne bağlı Armutçuk mevkiinde 2 kişi bahçelerindeki sazlık alanın temizlenmesi için ateş yaktı. Rüzgarın etkisiyle bir anda büyüyen ateş ormana sıçradı.

Yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, soğutma çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Yumaklı, "Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Orman teşkilatımız başta olmak üzere alevlere göğüs geren tüm kurumlarımızın çalışanlarına teşekkürler. Yeşil vatan size minnettar." dedi.

Adana, Mersin, Balıkesir ve Muğla'daki orman yangınları ise dün kontrol altına alındı. 

8 ildeki orman yangınlarında son durum! - Resim : 5

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç son bir haftada ülke genelinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili olarak 7 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 2’sinin tutuklandığını söyledi.

8 ildeki orman yangınlarında son durum! - Resim : 6

Kaynak: Haber Global TV

Hatay Çanakkale tekirdağ Balıkesir muğla Adana Diyarbakır Mersin orman yangınları Orman yangınlarında son durum Gündem haberleri Son dakika haberleri