Terör hedefleri obüslerle vuruldu

TSK PKK
Terör hedefleri obüslerle vuruldu

Hakkari'nin Derecik ilçesinde konuşlu askeri birliklerden obüslerle, teröristlerin yuvalandığı Irak'ın kuzeyindeki Avaşin ve Hakurk'taki hedefler ateş altına alındı.

TSK'nın Irak’ın kuzeyinde başlattığı, Metina bölgesi ağırlıklı olmak üzere Zap, Avaşin, Basyan, Kandil ve Gara bölgelerini kapsayan operasyonda, belirlenen PKK hedefleri savaş uçakları tarafından vuruluyor.

Irak'ın sıfır noktasındaki Hakkari’nin Derecik ilçesinde de hareketlilik yaşandı. İlçede konuşlu 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'ndan Hakurk ve Avaşin bölgelerine yoğun top atışı yapıldı. Koordinatları verilen Hakurk ve Avaşin’deki PKK hedefleri obüslerle vurulurken, top sesleri ve yükselen dumanlar ilçe merkezinden de izlendi.

Terör hedefleri obüslerle vuruldu - Resim : 1

MSB'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan, MSB'den operasyona ilişkin yeni bir açıklama geldi. Açıklamada, "Irak kuzeyindeki Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde icra edilen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında teröristlere ait sığınak, barınak ve mağaralara yönelik arama-tarama faaliyetleri sürüyor. Mehmetçiklerimiz bölgede teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirmeye devam ediyor" denildi. 

Terör hedefleri obüslerle vuruldu - Resim : 2

Kaynak: DHA

Hakkari Derecik Obüs PKK