23 Ocak hava durumu... Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı!

23 Ocak hava durumu... Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerde, İstanbul'un Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası'nda hafif yağmur, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Yalova gibi bölgenin doğusunda karla karışık yağmur ve kar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kütahya, Hatay ve Elazığ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Batı Karadeniz'de yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların İstanbul'un Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası ile Hatay'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz' de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

İBB'DEN KAR VE BUZLANMA UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'un verilerine göre, İstanbul'da bugün öğle saatlerinden itibaren kar yağışının etkili olmasının beklendiğini duyurdu. İBB'nin duyurusunda don ve buzlanmanın yanı sıra ev ve iş yerlerinde soba ve baca gazı zehirlenmesine karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

İBB'den yapılan açıklamada Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin bugün Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, İstanbul'da ise bugün öğle saatlerinden itibaren sıcaklıkların kar değerlerine gerilemesinin beklendiği belirtildi. Kar yağışının özellikle Boğaz çevresi ile Anadolu yakasında görülmesi beklendiği, yağışların şehir merkezinde karla karışık yağmur ve aralıklarla hafif kar, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos, Kurtköy gibi yüksek kesimlerde ise kar şeklinde yağacağı ifade edildi.

GİZLİ BUZLANMA UYARISI

İBB, yağışın ardından başta köprü ve viyadüklerde gizli buzlanma ve don olayları yaşanabileceği gerekçesiyle sürücülerin kar lastiği kullanmasını istedi. Ayrıca vatandaşların ev ve iş yerlerinde soba ve baca gazı zehirlenmesine karşı dikkatli olması da istendi.

İSTANBUL 8°C 

Parçalı ve çok bulutlu, Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası hafif yağmurlu

İZMİR 13°C

Az bulutlu

ANTALYA 18°C

Az bulutlu

ANKARA 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

BOLU 1°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

TRABZON 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı

ERZURUM -4°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren hafif kar yağışlı

DİYARBAKIR 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri yer yer kar yağışlı

Son dakika haberi 23 Ocak hava durumu meteoroloji kar yağışı