Cumhurbaşkanı Erdoğan: Modern Sevrleri yırtıp atıyoruz

son dakika haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100. yılında İstiklal Marşı Sergi açılında açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Mehmet Akif Ersoy, gerçek bir islam nefheridir. Türkçe'yi muazzam kullanan özel bir şairdir. Hayatı şiire, şiiri hayatına bu kadar yakışan bir insana edebiyatımızada rastlayamazsınız. Düşündüklerini yazmaktan çekinmeyen bir şairdir. Anadolu'yu şehir şehir gezmiştir. 

Her şeyden evvel vahdet, cemaati bir kez elde edelim gerisi Allah'ın izniyle başarılır. Çektiği ızdırapları yüreğinde hissederek kaleme alan Akif, milletimizin karakterini, hürriyet ve özgürlük tutkusunu, milli ve manevi ruhunu en güzel şekilde ifade ettiği İstiklal Marşı'yla milletimize umut, cesaret aşılamıştır. Haksızlık karşısında susmayanların da şairidir. 

İstiklal Marşı yeryüzünün de rehberidir. 84 milyonun tamamı için ortak bir buluşma noktasıdır. Bazı çevrelerin de gururla söylemekten çekindiğini de açıkça görüyoruz. İstiklal Marşı'na kekre bakan bu zihniyetin, bu milletin istiklal ve istikbaliyle de sıkıntısı olduğu açık. Biz onlara rağmen, bağımsızlığımızın üstüne titremesini biliyoruz. Zamanında Sevr'i nasıl yırtıp atmışsak, bugün de FETÖ, DEAŞ gibi modern Sevr'leri yırtıp atıyoruz. 

Bazı çevrelerin İstiklal Marşı'nı gururla söylemekten rahatsızlık duyduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Her ne kadar çok küçük bir kesim de olsa bazı çevrelerin, İstiklal Marşımızı gururla söylemekten rahatsızlık duyduğunu da elbette biliyoruz. Milletten aldığı vekaleti bölücü terör örgütünün Kandil’deki baronlarına peşkeş çekenler, bu rahatsızlıklarını açıkça ifşa etmekten de çekinmiyor. İstiklal Marşına kekre bakan bir zihniyetin, aynı zamanda bu milletin istiklal ve istikbaliyle de sıkıntısı olduğu açıktır. Ancak, biz onlara rağmen bağımsızlığımızın üzerine titremeye devam ediyoruz."

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber