Son dakika! Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü önünde 'üzerimde bomba var' diyen şahıs vuruldu

Gündem haberleri Gaziantep

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde 1 kişi polisler tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

Gaziantep'te akşam saatlerinde Emniyet Müdürlüğü önünde bağıran bir şahsı polis uzaklaştırmak istedi.

İkazlara rağmen uzaklaşmayan şahıs polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi. Şahsın üzerinde drone ile bomba araması yapıldı. Şahsın 'üzerimde bomba var' dediği öne sürüldü. 

Olay yerinin çevresinde de geniş güvenlik tedbiri alındı.

GAZİANTEP VALİSİ DAVUT GÜL'DEN OLAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Davut Gül, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzün önünde bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi polislerimiz tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir.

Olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup ilgili kişinin çok sayıda adli kaydı bulunmaktadır."

Bu akşam saat 17.00 sıralarında, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü önünde, binanın giriş kapısına gelen kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, iddiaya göre, "Üzerimde bomba var" diyerek içeri girmeye çalıştı. Bu sırada polisler, şüpheliyi silahla vurdu.

YOL, ÇİFT YÖNLÜ TRAFİĞE KAPATILDI

Emniyet binasının bulunduğu Muammer Aksoy Bulvarı da şüphelinin canlı bomba olma ihtimali nedeniyle çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı, çevrede toplananlar ise uzaklaştırıldı. Bölgede geniş güvenlik önlemi sürdürülürken, olay yeri çalışması başlatıldı. Olayın ardından Gaziantep Valisi Davut Gül, Twitter hesabından olaya ilişkin açıklama yaptı. Vali Gül açıklamasında, şüpheli şahsın, bomba süsü vererek bir saldırı girişiminde bulunduğunu ve çok sayıda adli kaydı bulunduğunu söyledi.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne 1 Mayıs 2016’da DEAŞ terör örgütü tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, 3 polis memuru şehit olmuştu.

GAZİANTEP'TEKİ SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Gaziantep'te Emniyet Müdürlüğü önünde silahla vurularak etkisiz saldırganın kimliği belli oldu.
Emniyet Müdürlüğü binası önünde üzerinde bomba olduğunu söyleyen ve polisler tarafından vurularak etkisiz hale getirilen saldırganın 32 yaşındaki Ümit Koçyiğit olduğu ortaya çıktı. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ersin Arslan Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altında bulunduğu öğrenilen Ümit Koçyiğit'in daha önceden bir çok suçtan kaydı bulunduğu belirtildi.

Son dakika! Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü önünde 'üzerimde bomba var' diyen şahıs vuruldu - Resim : 1

Kaynak: İHA

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü canlı bomba