Son Dakika Fatih Aydın'ın "Çiftlik Bank'la alakam yoktur" ifadesiyle ilgili Mehmet Aydın'dan mahkemede yanıt

son dakika Çiftlik Bank Mehmet Aydın

Uruguay'dan Türkiye'ye iade edilmesinin ardından tutuklanan "Çiftlik Bank" davası sanıklarından Fatih Aydın'ın savcılıktaki ifadesinde "Çiftlik Bank ile alakam yoktur" demişti. Çiftlik Bank davasıyla ilgili duruşmada bugün ifade veren Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, ağabeyinin ifadesini kabul etti.

Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın, 75 bin 260 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada bir kez daha hakim karşısına çıktı.

Aydın hakkında 3 ayrı dava vardı. Her üçü de Anadolu 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde SEGBİS aracılığıyla  görüldü. 

3 bin 762 müştekinin bulunduğu 20 sanıklı davada Uruguay'dan Türkiye'ye iade edilmesinin ardından tutuklanan "Çiftlik Bank" davası sanıklarından Fatih Aydın ifade verdi. Fatih Aydın "Çiftlik Bank ile alakam yoktur. Ortalığım kağıt üzerinden ibarettir. Hiç bir söz hakkım yoktur. Maddi kazancım olmamıştır. Ben Uruguay'da lüks içinde yaşamadım. 4 yıl kendim çalıştım. Mağdurlar kardeşimin yaptıklarından beni sorumlu tutmasınlar. Ailemin bana ihtiyacı var. Akıl sağlığımı yitireceğim." dedi.


Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, mahkemede ağabeyi Fatih Aydın’ın ifadesini kabul etti. Ortaklığı kağıt üzerinden ibarettir. Maddi kazancı, söz hakkı yoktur. Şikayetçilerin büyük çoğunluğu televizyon reklamlarından görüp geldiklerini iddia ediyorlar ama reklamlarda sadece ürünlerin reklamını yaptık oyunu teşvik edici bir şey bulunmamaktadır" dedi. Mehmet Aydın ayrıca 2 sayfalık ek yazılı savunma yaptı.

Mahkeme başkanı ilk duruşmada Fatih Aydın’ın tutuklanmasına Mehmet Aydın’ın tutukluk halinin devamına karar verdi.

Bazı sanık avukatlarının mal varlıklarındaki tedbirlerin kaldırılması yönündeki talepleri reddetti.

İkinci duruşma farklı müştekilerin şikayeti üzerine açılan davaydı. 16 müşteki duruşmaya katıldı. Müştekiler mahkeme salonuna gruplar halinde alındı. Şikayetlerini anlattı. Müştekilerin 5 bin ile 100 bin lira arasında kayıpları olduğu ifade edildi. Aydın kardeşler suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme bu duruşmada da tutuklama kararı verdi.

Bir diğer duruşma Sakarya'da suç duyurusunda bulunanların dosyasıydı. Benzer suçlamalar yöneltildi. Duruşma devam ediyor.

 

SÜREÇ

"Çiftlik Bank" sistemine ilişkin soruşturma kapsamında "Bankacılık Kanunu'na aykırılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından firari olarak aranan Fatih Aydın, temmuz ayında Uruguay'da düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Çiftlik Bank Mehmet Aydın son dakika