Son dakika Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Bütün çabamız savaşın sonlandırılması

İbrahim Kalın Cumhurbaşkanlığı Rusya Ukrayna Savaşı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahaleleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kalın, Türkiye'nin konumuyla ilgili "Tüm çabamız savaşın bir an evvel sonlandırılmasıdır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in muhtemel görüşmesi ve Rusya Ukrayna krizindeki son durum ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Kalın, Türkiye'ni her iki tarafla da görüştüğünü ve her iki tarafın da Türkiye'yi güvenilir ülke olarak gördüğünü söyledi. 

Putin ve Zelenski'nin Türkiye'de görüşme durumuyla ilgili "Putin, müzakere heyetlerinin çalışması tamamlansın diyor. Biz burada hem Rus hem de Ukrayna tarafıyla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklaması şu şekilde:

"Cumhurbaşkanımız Erdoğan, hem Zelenski hem de Putin ile iki kez telefonda görüştü. Hollanda Başbakanı da yarın Türkiye'yi ziyaret edecek. Çarşamba günü de NATO Zirvesi için Brüksel'e gideceğiz. Bundan sonra atılacak adımlar ile ilgili konuşulacak. Hem de NATO olarak atılacak adımlar konusunda kapsamlı değerlendirmeler yapılacak. Jack Sullivan ile yarın benim bir görüşmem olacak. Tüm çabamız savaşın bir an evvel sonlandırılması. Dışişleri Bakanımızın ev sahipliğinde Antalya Diplomasi Forumu'nda görüşüldü ilk olarak. Bu adımlar önümüzdeki yılların seyrini de belirleyecek. Savaştan sonra yeni bir güvenlik mimarisi inşa edilmeli. Şu anda atılacak adımları çok dikkatli atmak gerekiyor. İki tarafın çözüme ulaşması için çabalarımız devam ediyor."

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın İbrahim Kalın Rusya Ukrayna Ukrayna son dakika haberleri