Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticareti durdurmamızın nedeni Netanyahu'yu ateşkese zorlamak

Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticareti durdurmamızın nedeni Netanyahu'yu ateşkese zorlamak

Son dakika haberi... Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde MÜSİAD heyetiyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. İsrail ile ticaretin tamamen durdurulduğunu belirten Erdoğan, "Tek gayemiz kontrolden çıkan Netanyahu hükümetini ateşkese zorlamak" dedi.

Son dakika haberi...

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde MÜSİAD heyetiyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. İsrail ile ticaretin tamamen durdurulduğunu belirten Erdoğan, "Tek gayemiz kontrolden çıkan Netanyahu hükümetini ateşkese zorlamak" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

-6 Şubat depremlerinde MÜSİAD'ın ortaya koyduğu çabayı takdir ediyorum. 850 bin bağımsız bölüm ağır hasar aldı. Böyle bir yükün altından kalkmanın kolay olmadığını biliyoruz. MÜSİAD gibi kuruluşların desteğiyle yaralarımızı sarıyoruz.

-7 Ekim'den beri İsrail'in soykırım uyguladığı Gazze halkına sağlanan yardımlardan dolayı da tebrik ediyorum. İlk etapta 54 ürün grubuna kısıtlama getirdik, dünden itibaren de tüm ithalat ve ihracat işlemlerini durdurduk. Bunu iş dünyamızla istişare içinde yürüteceğiz. Biz bölgemizdeki hiçbir ülke ile kavga peşinde değiliz, coğrafyamızda kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz. Refah ve istikrar içinde yaşamak istiyoruz. Bu kararla Batı'nın bizim üzerimize nasıl saldıracağını çok iyi biliyoruz. 

-Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz ve bileceğiz ki önümüzdeki yol mazlumların yanında yer alma yoludur. Bizim sözümüz nedir alma mazlum ahını çıkar aheste aheste. Biz de mazlumların yanında yer almak suretiyle 40 bini aşan öldürülmüş insanların ahını hiçbir güç Allah'tan başka kaldıramaz. Zaman zaman bana da geliyor, bu bazı sıkıntılara neden olabilir diyorlar. Biz bütün sıkıntıları giderecek tek gücün Allah olduğuna inanıyoruz ve doğru olanı yaptığımızın farkındayız. Tek gayemiz Batı'nın koşulsuz desteğiyle kontrolden çıkan Netanyahu hükümetini ateşkese zorlamaktır. Türkiye'nin bu hamlesi mevcut tablodan rahatsız olan diğer ülkelere de örnek teşkil edecektir.

-Deprem ve bölgesel çatışmalardan zorlanan ekonomiyle 3 seçim yaşadık. Milletimiz ülkemizdeki istikrar ve güven ortamının bozulmasına izin vermedi. Mahalli idareler seçimi de olgunlukla tamamlandı. Bu sonuçların da hayra vesile olacağına inanıyoruz. 

-Önümüzde seçimsiz bir süre var, bunu iyi değerlendirmemiz ve popülist dayatmalarla heba etmememiz gerekiyor. Ekonomik sıkıntıların çözümü başta olmak üzere 4 yıl içinde asıl sorunlara odaklanabileceğiz. 

-Üretim ve büyüme hedefimize bağlıyız. Enflasyonda yılın ikinci yarısından itibaren daha umut verici rakamlar göreceğiz. Enflasyonu düşürüp kalıcı refah artışı sağlayacağız. Samimiyetimiz ve güçlü irademizi seçim dönemine ortaya koyduk. Her zorlukla birlikte bir kolaylık olduğuna inanıyoruz. Salgından savaşlara, depremden krizlere kadar pek çok olumsuzluğun üst üste geldiği bu dönemi de atlatacağız. Türkiye'nin bu süreçten de güçlenerek çıkacağından asla şüphe duymuyoruz.