Son dakika! Bolu Dağı Tüneli'nde zincirleme kaza! Yol kapandı, çok sayıda yaralı var

Gündem haberleri

Bolu Dağı Tüneli'nde 18 araçlık zincirleme kaza meydana geldi. İstanbul istikameti trafiğe kapanırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3'ü ağır 17 yaralının hastanelerde olduğunu söyledi. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, "Yolda herhangi bir kusur bulunmamaktadır" denildi.

Bolu Dağı Tüneli'nde 18 aracın birbirine girdiği zincirleme kaza yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Saat 14.47’de Bolu Dağı Tünelinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3’ü ağır olmak üzere 17 yaralı hastanelere nakledilmiştir. Olay yerine 10 adet ambulans, 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Kazada etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" açıklamasında bulundu.

KORKUNÇ KAZA ANI KAMERADA

Bolu Dağı Tüneli'ndeki kaza anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. 

Son dakika! Bolu Dağı Tüneli'nde zincirleme kaza! Yol kapandı, çok sayıda yaralı var - Resim : 2

BOLU DAĞI TÜNELİ NE ZAMAN AÇILACAK? VALİ ÜMİT'TEN AÇIKLAMA

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Dağı Tüneli'nde 18 aracın karıştığı, 3'ü ağır 17 kişinin yaralandığı zincirleme trafik kazasına hemen müdahale edildiğini belirterek, "Ama maalesef araçlardan çok sayıda yaralı çıkmış oldu. İnşallah vefat olmaz, temennimiz o." dedi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Ümit, yaptığı açıklamada, şu aşamada kazayla ilgili çok detaya girmenin doğru olmayacağını söyledi.

İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere tüm ilgili kurum ve kuruluşların, sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardığını belirten Vali Ümit, şöyle konuştu:

"Maalesef bunlara çok fazla riayet etmeyenler olabiliyor. Gördüğünüz gibi zemin temiz, zeminde buz yok, kar yok, bir şey yok, girişte de yok. Ama maalesef bir vatandaşımız ilk etapta, yani kameradan gördüğümüz kadarıyla direksiyon hakimiyetini kaybediyor, bariyere çarpıyor. Arkadan başka bir araç gelip başka araca çarpıyor, arkadan başka araçlar... 18 araç kazaya karışmış oluyor. Her araçta da maalesef birer ikişer kişi yaralı çıkıyor. 6'sı tır, 2'si otobüs, onun dışındakiler küçük araçlar."

Ümit, ekiplerin çalışmasının devam ettiğini dile getirerek, "Yaralılarımız, en geç 10 dakika içerisinde hastanelere götürüldü. Acil müdahale ekipleri var tünelin, 24 saat esasına göre. Aynı zamanda kameralarla takip ediyoruz. Çok sayıda mühendisimiz başta olmak üzere burada çalışmaları sürdürüyor. Dolayısıyla hemen müdahale edildi ama maalesef araçlardan çok sayıda yaralı da çıkmış oldu. İnşallah vefat olmaz, temennimiz o" ifadelerini kullandı."

Yol durumuyla ilgili de bilgi veren Ümit, Bolu'nun Türkiye'nin en çok araç geçişi olan bölgesi durumunda bulunduğunu, her gün binlerce aracın tünelden geçtiğini kaydetti.

Şu an tünelin kapalı olduğunu bildiren Ümit, şöyle devam etti:

"Tünele hemen 2-3 kilometre doğu kısmında kalan Abant Kavşağı'ndan D-100 kara yoluna veriliyor trafik. D-100 kara yolu da yoğun bir şekilde bu trafiği kaldırmaya çalışıyor şu anda. Trafik ekiplerimiz başta olmak üzere Karayollarıyla birlikte trafiği yönetmeye çalışıyorlar. Şu aşamada, özellikle zorunlu olmayan vatandaşlarımızın bu istikamete çıkmamalarını rica ediyoruz. Yarım saate kadar açacağımızı umut ediyorum en geç."

KAZADA 31 KİŞİ YARALANDI

Bolu Valiliği, Bolu Dağı Tüneli’nde meydana gelen kazayla ilgili olarak yazılı açıklamada bulundu. Saat 14.50’de meydana gelen kazada, 2 otobüs, 6 TIR ve 10 küçük araç olmak üzere toplam 18 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında, 2’si ağır 31 kişinin yaralandığı belirtildi.

Kazada yaralanan 14 kişinin tedavilerinin ayakta yapıldığı, 17 kişinin ise hastanelere sevk edildiği açıklandı. Kaza sonrası araçların bulundukları yerden kaldırılma çalışmalarına devam edildiği, İstanbul istikametine giden araçların Abant gişelerinden D-100 Karayolu’na yönlendirildiği belirtildi. 

Son dakika! Bolu Dağı Tüneli'nde zincirleme kaza! Yol kapandı, çok sayıda yaralı var - Resim : 3

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Anadolu Otoyolu Tünel İçi İst. yönünde bir sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kaza olmuş; 17 aracın bu araca çarpmasıyla zincirleme kaza yaşanmıştır. Yolda herhangi bir kusur bulunmamaktadır. Trafik Abant Gişeler'den D100'e aktarılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. 

Son dakika! Bolu Dağı Tüneli'nde zincirleme kaza! Yol kapandı, çok sayıda yaralı var - Resim : 4

 

ANADOLU OTOYOLU'NUN İSTANBUL YÖNÜ TRAFİĞE AÇILDI

Bolu Dağı Tüneli'nde 18 aracın karıştığı, 2'si ağır 31 kişinin yaralandığı zincirleme trafik kazası nedeniyle ulaşıma kapanan Anadolu Otoyolu'nun İstanbul yönü trafiğe açıldı.

Bolu Dağı Tüneli'nin içinde 6 tır, 2 otobüsün de aralarında olduğu 18 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi.

Kar yağışının etkili olduğu bölgeye sağlık, polis, jandarma, itfaiye ve Karayolları ekipleri sevk edildi.

Kazada, yaralanan 2'si ağır 17 kişi hastaneye kaldırıldı, 14 yaralı ayakta tedavi edildi.

Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul istikameti ulaşıma kapandı.

Ekipler, trafik akışını Abant Kavşağı'ndan D-100 kara yoluna yönlendirdi.

Kazaya karışan araçların kaldırılması ve temizlik çalışması yapılmasının ardından yaklaşık 5,5 saat trafiğe kapalı kalan yolun İstanbul istikameti ulaşıma açıldı.

Öte yandan Bolu Valisi Ahmet Ümit ve Düzce Valisi Cevdet Atay da kaza bölgesine gelerek, incelemelerde bulundu.

KGM'DEN YENİ AÇIKLAMA

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Bolu Dağı Tüneli İstanbul yönünde meydana gelen kaza sonrası trafiğin otoyoldan verilmeye başlandığını açıkladı.

Karayolları Genel Müdürlüğünün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Kazaya karışan tüm araçlar kaldırılmış, temizlik yapılmış ve trafik otoyoldan verilmeye başlanmıştır. Trafik akışının D100’e aktarımına son verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

 

Son dakika! Bolu Dağı Tüneli'nde zincirleme kaza! Yol kapandı, çok sayıda yaralı var - Resim : 5

Son dakika! Bolu Dağı Tüneli'nde zincirleme kaza! Yol kapandı, çok sayıda yaralı var - Resim : 6

 

Kaynak: DHA

Bolu Dağı Tüneli zincirleme kaza bolu dağı tüneli kazası