Boğaziçi Rektörü Melih Bulu görevden alındı

Boğaziçi Rektörü Melih Bulu görevden alındı

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınmasına dair atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Boğaziçi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu görevden alındı. Söz konusu karar Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. ve 3. maddesi gereğince alındı. 

Boğaziçi Rektörü Melih Bulu görevden alındı - Resim : 1

MELİH BULU ATAMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ocak 2021'de Boğaziçi Üniversitesi dahil 5 üniversiteye rektör ataması yapmıştı. Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Melih Bulu'nun atanması büyük tartışma yaratmıştı. Boğaziçili öğrenciler başta olmak üzere birçok şehirden üniversiteler sokağa indi ve protesto eylemleri başlattı. Öğrencilerin eylemine Boğaziçili akademisyenler başta olmak üzere birçok kişi destek verdi. Ve akademisyenler de üniversitenin içinde Melih Bulu'ya karşı eylem başlattı. Melih Bulu’nun yüksek lisans ve doktora tezlerinde intihal saptandığı iddia edildi. Muhalefet partileri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu atamasını sık sık eleştirdi. 

Melih Bulu'ya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı bir açıklamasında, "Peki 'Melih bey kimdir, nedir?' diye baktığımız zaman; Melih Bey iki farklı üniversitede rektörlük yapmış bir insan. ODTÜ'den gelme, Boğaziçi ile ilişkileri olan bir insan. Ve alanında başarılı olan bir arkadaş. Melih Bey, Boğaziçi'ni ayağa kaldırma iddiasıyla göreve gelmiş bir arkadaşımız. Televizyon kanallarında 'Melih Bulu istifa etmelidir' diyorlar. Yürekleri yetse 'Cumhurbaşkanı da istifa etsin' diyecekler" ifadelerini kullanmıştı.

Melih Bulu, Şubat 2021'de "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna "Asla istifayı düşünmüyorum. Başta bu krizin 6 ay içinde biteceğini öngörmüştüm, öyle de olacak" yanıtını vermişti.

Öte yandan İstanbul Arel Üniversitesi Rektörlüğüne de Prof. Dr. Ahmet Ercan Gegez atandı.

Boğaziçi Rektörü Melih Bulu görevden alındı - Resim : 3

son dakika son dakika haber