Bitlis'te korkutan deprem!

Bitlis AFAD son dakika Gündem haberleri

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bitlis'in Ahlat ilçesinde 3.9 ve 4,2 büyüklüğünde art arda deprem meydana geldiğini açıkladı.

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bitlis'in Ahlat ilçesinde saat 06.08'de 3,9 07.57'de ise 4,2 büyüklüğünde art arda depremin meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği 7,02 km olarak ölçüldü.

BİTLİS'TE ARDA ARDA 2 DEPREM

İçişleri Bakanlığı AFAD Deprem Dairesinden alınan verilere göre, saat 06:08'de merkez üssü Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Richter ölçeğine göre yerin 11 kilometre derinliğinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

 

Bitlis'te korkutan deprem! - Resim : 1

DEPREMLER VATANDAŞLARI KORKUTTU

İlk depreme kimi vatandaşlarda uykusunda kimisi de namaz kılarken yakalanırken, ikinci depreme ise vatandaşlar işlerine giderken sokaklarda ve iş yerlerinde yakalandı. İlçede taksicilik yapan Behzat Sümer, ilk depreme uyurken yakalandığını söyledi. Sümer, "İlk depremde yatakta uyuyordum ve sallandım. Ben taksiciyim, daha sonra çarşı merkezine geldim. Kahvede oturmuş çay içiyordum, orada da sallandım ve ikinci depremi hissettim" dedi.

Bitlis'te korkutan deprem! - Resim : 2

Depremi namaz kılarken hisseden Selçuklu Mahallesi Muhtarı Abdullah Deveci de, "Saat 06.08'de namaz kıldıktan sonra tespih çekiyordum. Depremi bayağı hissettik, bayağı sallandık" diye konuştu.
İlçe merkezinde fırın işletmeciliği yapan Hakan Gözel ise "Sabah fırında ekmek yapıyorduk. Bir anda sarsıntıyı hissettik, raflar hepsi sallandı. Şoka uğradık, birden kendimizi dışarı attık" dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

AFAD son depremler son dakika deprem Bitlis Gündem haberleri