Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Koca: Vaka sayısı 10 binin altına indi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 2,5 ay sonra vaka sayısının 10 binin altında indiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası koronavirüs gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. 

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları: 

"GÜNLÜK VAKA 2,5 AY SONRA 10 BİNİN ALTINA İNDİ"

Özellikle kapanma dönemi sonrası bugün uzun bir aradan sonra günlük vaka sayımız 10 binin altına düştü. Bu düşüşün bundan sonra da devam edeceğini öngörüyoruz. Bugün Bilim Kurulumuza katılan önemli bir misafirimiz var. Küresel salgında salgını durdurmak için en önemli silah olan aşıyı ilk geliştiren bilim insanlarımız Doktor Uğur Şahin ve Özlem Türeci hocamız da bizimle beraberlerdi.

Şu an Özlem Türeci çalışmalarına devam ediyor olduğunu söyleyerek aramızdan ayrıldı. Uğur Hocamız şu an beni dinliyorlar. Bugün özellikle Uğur Hocamızın bazı görüşlerini bizzat kendisinden duymanızı istiyoruz.

Uğur Hocam vatandaşımızın sizden duymasını istediği bazı konuları sıralamak istiyorum. Ama öncelikle bugün de medyaya yansımış oldu, son olarak bildiğiniz gibi 27 Aralık'ta ilk anlaşmamızı yapmıştık. Ondan 3 ay önce başlayan görüşmelerimiz olmuştu. Bu süreçte haftada en az 2 kere telefonla görüşmelerimiz oldu. Çok yoğun gayret gösterdiniz.

PROF. DR. UĞUR ŞAHİN: 120 MİLYON DOZ İÇİN ANLAŞMA YAPILDI

BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin "Türkiye'ye bu altıncı ayın sonuna kadar, haziranın sonuna kadar 30 milyon doz getirmek istiyoruz. Temmuz-ağustos ve eylül ayında tamamıyla 120 milyon dozu tamamlamak istiyoruz. Son 2 haftada bizim ekipler yoğun çalıştı. Ne zaman, ne kadar aşı dozu verileceğini anlaştık ve Allah'ın izniyle zamanında biz de aşıları Türkiye'ye getireceğiz." dedi.

 

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Koca: Vaka sayısı 10 binin altına indi - Resim : 1

"BIONTECH MUTASYONA KARŞI ETKİLİ"

Şahin sözlerine şöyle devam etti:

Aşı, 30'dan fazla varyannta etkili. 3. doz 6-9 ayda uygulanabilir. 3. dozu 2022 yılı için öneriyoruz

YERLİ AŞIDA SON DURUM

Yerli aşıda Faz-2 çalışması bitti. Haziran başında Faz-3 çalışması 2 hafta içinde başlayabilir. Yerli aşılarımızdan birini Eylül ayında kullanmaya başlayabiliriz.

YATAK DOLUM ORANI

Vaka sayısı ile birlikte bizim pandemiye ayırdığımız yatak sayımız 10 bin 428'di. Toplam yatak sayımız ise 240 bin. Ayırdığımız yatak dolum kısmının doluluk oranı yüzde 53.49'u. Yani yarısı boş durumda.

Kaynak: Haber Global TV

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bakan Koca koronavirüs