Son Dakika! "Başvuru yapmayı bekleyenlere iyi haberim var" diyerek duyurdu! Konutlarda fiyat sınırı 2+1'lerde 770 bin, 3+1'lerde 950 bin TL oldu

Gündem haberleri TOKİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKi projesiyle ilgili yaptığı açıklamada "Başvurular gece itibarıyla başladı." dedi. Konutlarda fiyat sınırı 2+1'lerde 770 bin, 3+1'lerde 950 bin TL oldu. Kurum, evlerin metrekarelerini ve kiralanıp kiralanmayacağına dair detayı da açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Twitter'dan yaptığı açıklamada "İlk Evim İlk İş Yerim Projemiz açıklandıktan sonra heyecanla başvuru yapmayı bekleyenlere iyi bir haberim var. Başvurular gece itibarıyla başladı." dedi.

KURUM: 785 BİN BAŞVURU YAPILDI

Bakan Kurum, konut projesinin ilk gününde ulaştığı başvuru rakamını açıkladı. Kurum, "TOKİ eliyle inşa edilecek Sosyal Konut Projesi'ne ilk günde başvuru sayısı 785 bine ulaştı. Proje duyulur duyulmaz ev ve kira fiyatları aşağı gelmeye başladı." diye konuştu. 

KONUTLARDA FİYAT SINIRI

Kurum'un açıklamaları şöyle:

Konutlarda fiyat sınırı 2+1'lerde 770 bin, 3+1'lerde 950 bin TL oldu. Dükkan ve arsa başvuruları 10 Ekim-7 Kasım arasında yapılacak.

EVLERİN METREKARELERİ

Bakan Kurum'un konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında verdiği bilgilere göre proje kapsamındaki 2+1 konutların büyüklüğü 75 ila 85 metrekare arasında değişecek. 3+1 konutlar ise 105 metrekare olacak.

EVLER SATILIP KİRALANABİLECEK Mİ?

Bakan Kurum'un açıklamalarından diğer detaylar şöyle:

Sosyal konutta ödemeler evin tesliminden yaklaşık 1 yıl önce başlayacak.

Konutta taksit ödemeleri kura değil sözleşme yapıldığı tarih itibarıyla başlayacak.

Sosyal konutta 18 yaşından büyük çocuk varsa aynı haneden iki başvuru yapılabilir.

Sosyal konutlarda borç ödenene dek satış hakkı olmayacak, kiralama hakkı tanınacak.

Dükkan ve arsa başvuruları 10 Ekim-7 Kasım arasında yapılacak.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ