Bakan Yerlikaya tek tek açıkladı! Korkunç tablo

Haber Merkezi
kadın cinayeti Kadın cinayetleri Gündem haberleri Ali Yerlikaya Kadına yönelik şiddet
Bakan Yerlikaya tek tek açıkladı! Korkunç tablo

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından kadına yönelik şiddete ilişkin yaptığı açıklamada, "2023 yılında maalesef 308 kadın, uğradığı şiddet nedeniyle hayatını kaybetti. 2024 yılının ilk 6 ayında ise 166 kadın maalesef yaşamını yitirdi" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından kadına yönelik şiddete ilişkin açıklamalarda bulundu. "Kadına şiddet konusu üzerinde büyük bir hassasiyetle duruyoruz" diyen Bakan Yerlikaya, 2023 yılında ve 2024 yılının ilk 6 ayında gördüğü şiddet nedeniyle yaşamını yitiren kadın sayısını açıkladı. 

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kıymetli üyelerine, Bakanlığımızın ‘Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Alanındaki Politikaları’yla ilgili yaptığı çalışmaları, yürüttüğü projeleri aktardık.   Kadın-erkek fırsat eşitliğini ülkemizin ilerlemesi ve gelişmesi için temel bir gereklilik olarak görüyoruz.

İçişleri ailesi olarak 600 bin personele sahibiz. 2024 yılında kadın personel sayımız toplam personel sayımızın yüzde 10’ununa ulaştı. Önümüzdeki yıllarda bu oran inşallah daha da artacak.

Üzerinde büyük bir hassasiyetle durduğumuz konuların başında kadına şiddet geliyor. 2023 yılında 308 kadın uğradığı şiddet nedeniyle maalesef hayatını kaybetti.

2024 yılının ilk 6 ayında ise 166 kadın maalesef yaşamını yitirdi. Şiddetin her türlüsünü olduğu gibi kadına yönelik şiddeti de asla ve asla kabul etmiyoruz.

Bu konunun çözümüne yönelik de her türlü çalışmayı, girişimi en güçlü şekilde destekliyoruz.

Elektronik kelepçe projesiyle yüksek riskli pek çok olası şiddet vakasını önlemeyi başardık.

1 Temmuz 2024 itibarıyla aktifte 689 vaka Elektronik İzleme Merkezince aktif olarak izlenmektedir.

023 yılında elektronik kelepçe kapasitemiz 1000 ’di. Bunu yüzde 50artırarak 1500 ’e çıkardık.

“KADES” uygulamamız da bu alanda verdiğimiz mücadelede çok önemli bir yere sahip.

Hayata geçirildiği günden bugüne 6 milyon 597 bin kişi tarafından indirilen KADES uygulamasında 1 milyon 219 bin ihbar alındı. Bu ihbarlar en hızlı şekilde değerlendirildi ve en yakın güvenlik birimlerimizce müdahalede bulunuldu.