Bakan Tunç'tan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun ölümlü kazası hakkında açıklama

Somali Yılmaz Tunç Gündem haberleri AYM

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazada bir kuryenin ölümü hakkındaki soruya yanıt verdi.

İstanbul Fatih'te Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohamed Hassan Shekh Mohamud'un karıştığı kazada yaralanan motosikletli kurye Yunus Emre Göçer hastanede hayatını kaybetti.

Kaza, Avrasya Tünel çıkışı Kennedy Caddesi Zeytinburnu istikametinde 30 Kasım Perşembe Günü meydana geldi. Somali Cumhurbaşkanının oğlu Mohamed Hassan Shekh Mohamud, motosiklete arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile yola savrulan Göçer ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralı motosiklet sürücüsünü ambulans ile Samatya Eğitim ve Araştırma hastanesinde götürdü ve Göçer yoğum bakımda tedavi altına alındı ancak kurtarılamadı. Somali Cumhurbaşkanın oğlu ise polis merkezindeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi. Gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Bakan Tunç, "Gerekli adli işlemler yapılacaktır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Eğer ortada bir kusur varsa, suç varsa bunun takipçisi olunacaktır. Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu da olabilir, vatandaş da olabilir" dedi.

YARGI REFORMU ÇALIŞMALARI

Bakan Tunç, yargı reformu çalışmaları hakkında, "Uzun süren yargılamalar neticesinde hak mahrumiyeti neticesinde vatandaşlarımız AYM'ye gidiyorlardı. Bir kararı oldu AYM'nin. Bu konuda da tazminat komisyonu kurulması düzenlemesi yapacağız. Vatandaşlarımız manevi tazminatta bulunacaksa, AYM başvurusu öncesi Adalet Bakanlığımızca Tazminat Komisyonu'na başvuracak. İhtiyaçlarımızı TBMM'nin takdirine sunacağız. Takdir milletvekillerimizin" dedi. 

İSRAİL AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve Uluslararası Ceza Mahkemesi sürecine ilişkin de konuştu. Tunç "Burada bir savaş suçu işlendiği dünyanın kabulü. Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin elinde yeterli delil var" açıklamasında bulundu.

Bakan Tunç, AP Türkiye Raportörü'nün Osman Kavala ziyaretine yönelik ise "Türk yargısı tarafından verilen bir kesin hüküm söz konusu tabii başından beri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin tavrı da belli orada nasıl bir siyasi süreç işlediğinde hep beraber görüyoruz" dedi.

Gündem haberleri...

Kaynak: Haber Global TV