Bakan Tunç'tan Narin Güran soruşturmasına ilişkin açıklama: Caniler hesap verecek

Yılmaz Tunç Narin Güran Gündem haberleri Diyarbakır

Son dakika haberine göre Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran soruşturmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, "Caniler hesap verecek, sorumluların en ağır cezayı alması için takipçi olacağız" dedi.

Son dakika haberi... 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran soruşturmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç açıklamasında, "Caniler hesap verecek, sorumluların en ağır cezayı alması için takipçi olacağız" dedi.

Bakan Tunç'un açıklamaları şu şekilde:

-Amcası Salim Güran 2 Eylül, Nevzat Bahtiyar ise 10 Eylül'de çocuğa karşı kasten öldürme suçundan tutuklandı.  

-22 şüpheli halen gözaltında olup, 12 Eylül 2024 yani yarın Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edileceklerdir. Van Kriminal Daire Başkanlığınca, olayda kullanıldığı değerlendirilen araçlar üzerinde olay yerinden alınan örneklerle birlikte kimyasal inceleme raporu beklenmektedir. Olay yerinden elde edilen swap, pet şişe, toprak, balçık, taş parçaları üzerinde Van Jandarma Kriminal Laboratuvarlığının inceleme sonuçları da beklenmektedir.

-HTS kayıtları ve baz istasyon bilgileri ile alınan beyanlar üzerinde karşılaştırmalı delil toplama işlemlerine titizlikle devam edilmektedir. HTS, MOBESE kayıtları ve diğer kamera görüntüleri üzerinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nce kapsamlı bir inceleme ve görüntü raporlama işlemleri de devam etmektedir.

-Narin kızımızdan alınan doku örnekleri üzerinde incelemeler yapılacaktır. Kesin ölüm sebebine ilişkin adli tıp kurumunda nihai rapor beklenmektedir.

-CMK 157. maddesi gereği sürecin gizli tutulması vazgeçilmezdir. Bu gizlilik delilerin yok edilmemesi için çok önemlidir. Tanıkların herhangi bir baskı altında kalmaması için soruşturmanın adil şekilde ilerlemesi için gizli kalması hayatidir. Hukuki hassasiyetler mutlaka gözetilmelidir. 

-Resmi makamlarımızın açıklamaları dışında yayılan spekülatif bilgilere itibar edilmemeli. Bazı yerlerde soruşturmanın gizliliğine zarar verecek asılsız paylaşımlar yapıldığını görüyoruz. Bu tür açıklamalar ne acımızı hafifletir ne de topluma bir fayda sağlar. Böylesine hassas süreçlerde daha sağduyulu olmalı ve birlik beraberliğimizi koruyarak kenetlenmeliyiz. 

-Narin yavrumuzun vahşice öldürülmesi milletimizin her bir ferdinin yüreğinde derin bir acı ve tarifsiz bir kedere neden olmuştur. Ancak bu canilerden mutlaka hesap sorulacak, bu yaptıkları caniliklerin bedelini en ağır şekilde ödeyeceklerdir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Her bir çocuğumuzun güvende ve huzur içinde büyümesi için gereken adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz.

-Soruşturma devam ediyor, sağlıklı iletişim soruşturmanın etkin şekilde yürütülmesi için önemlidir.