Bakan Koca'dan müzik yasağıyla ilgili açıklama

koronavirüs

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Spor müsabakaları, sayıları belirlenerek tedbirlerle seyircili oynanabilecek" dedi. Koca, aşıda 3. doz ve müzik yasağıyla ilgili soruları da yanıtladı. Koca, daha sonra Twitter'dan yaptığı açıklamada ise, her 4 kişiden birisinin aşısının tamamlandığını duyurdu.

Kademeli normalleşme sonrası yeni dönemin başlamasına 2 gün kala Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalar yaptı. Bakan Koca yeni dönemde, spor müsabakalarının seyirci sayıları belirlenerek seyircili oynanabileceğini duyurdu. 

"DELTA VARYANTI VAKA SAYISI 224'E YÜKSELDİ"

Türkiye'deki delta varyantı vaka sayısında da artış görülüyor. Bakan Koca, İstanbul ağırlıklı 26 ilde görülen varyant kaynaklı vaka sayısının 224'e çıktığını belirterek, ''16 ilde görülen delta varyantı, şu an 26 ilde görüldü. Ağırlıklı İstanbul olmak üzere 224 delta ve bunun 134'ü İstanbul'da'' dedi. 

Geçen hafta çarşamba günü yurt genelinde görülen delta varyantı sayısı 134 olarak açıklanmıştı. 

DELTA PLUS GÖRÜLDÜ MÜ?

Koca, ülke genelinde şimdiye kadar Delta Plus varyantının görülmediğini söyledi.  

MÜZİK YASAĞI KALKACAK MI?

Bakan Koca, gece 24.00'ten sonra müzik yasağı getiren düzenlemeye ilişkin de ''Biz bütün kısıtlamaları kaldırmak istiyoruz. Bu yasak da kalkacak" açıklaması yaptı.

AŞIDA 3. DOZ

Yarın Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının gerçekleşeceğini duyuran Bakan Koca, rapel-hatırlatma dozu (3. doz) ve BioNTech'te ikinci doz bekleme süresinin toplantının ana gündem maddesi olacağı açıklandı. 

"HER 4 KİŞİDEN BİRİNİN AŞISI TAMAMLANDI"

Koca, daha sonra Twitter'dan da bir açıklama yaptı. Koca, "HER 4 KİŞİDEN BİRİNİN AŞISI TAMAMLANDI. Çift doz aşısı yapılanların sayısı bugün öğle saatlerinde 15 Milyona ulaştı. 18 yaş ve üstü nüfusumuzun %25’i artık aşılı. Salgına karşı gücümüzün artması oranın yükselmesine bağlı. Aşımızı yaptıralım" ifadelerini kullandı. 

 "ŞEHİR HASTANELERİ, BİNALARI VE ARSALARI DEVLETİNDİR" 

Bakan Koca, "Şehir hastanelerinin yabancılara satıldığı" iddiasının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

"Bu konu sürekli gündemde tutulmaya çalışılıyor. Şehir hastaneleri, binaları ve arsaları devletindir. Kamu-özel iş birliğiyle yapılan şehir hastanelerinin bu haliyle binaları da arsaları da devletindir. Bunun altını çiziyorum. Burada yapılan, bu binalar, karşılığı 25 yıllığına kira ödemesi şeklindedir. Ayrıca 19'a yakın hizmetin satın alma durumudur. Kira durumu 25 yıllıktır. Hizmetlerin satın alma durumu ise 5 yıllığına alınır yani 5 yıldan sonra serbest, açık ihaleyle bu tekrar bizim irademizde. Hangi hizmetleri almak istediğimizi, kaç yıllığına almak istediğimizi zaten belirlemiş olacağız. Dolayısıyla bu anlamda herhangi bir devir söz konusu değil. Bunun dışında yapılan şu, 19 hizmetin bazı kalemleri, otopark, güvenlik, yemek, temizlik gibi hizmetleri bir başka firmadan alabilirsiniz. Bunu biz kamuda, kendi hastanelerimizde alıyoruz, üniversite hastanelerimiz de benzer şekilde hizmetler alıyor. Bu hizmeti almaktan öte bir durum değildir. Toplamda işletmenin, bu binaları yapan yatırımcının değişikliği söz konusu olmamıştır. Bu değişiklik ancak Bakanlığımızın onayıyla mümkün olur. Böyle bir onay da söz konusu değildir.

Binalar ve arsalar devletindir. Biz hizmetleri bir şekilde satın alabiliyoruz. Bu alınan hizmetleri ilgili yatırımcı, bir başka firmadan alabilir. Bu hizmetin, güvenlik, temizlik, otopark gibi hizmetler olduğunu söylemek istiyorum. Kaldı ki ilgili firma da Türkiye'de 40 binden fazla çalışanı olan, 15-16 yıldan bu yana da hizmet veren bir firma. Bu anlamda bir devir söz konusu değildir. Danimarka sermayeli olan firma Türkiye'de 16 yıldan bu yana 40 binden fazla çalışanı olan, birçok yere hizmet veren, bu anlamda yatırımcının hizmet aldığı bir firmadan öte bir durum değildir. Yani hastanelerin, binaların satışı, devri söz konusu değildir. Hastaneler de binalar da arsalar da devletindir. 25 yıllık kira sözleşmesi ve 5 yıl süreyle geçerli olabilecek hizmet alımı dışında bir durum değildir. Kaldı ki yatırımcının da değişikliği söz konusu değildir. Bu, ancak bizim iznimizle mümkündür. Yatırımcının değişikliği de olmamıştır."

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber