Son dakika! Bakan Çavuşoğlu 18 Mayıs'ta ABD'ye gidiyor

Gündem haberleri

Dışişleri Bakan Çavuşoğlu, 18 Mayıs'ta ABD'ye gidecek. Bakan Çavuşoğlu'nun kritik ziyaretinde anlaşmazlık konularında çözüme odaklanılacağı ifade edildi. Diplomatik kaynaklar, ABD ziyaretinin yanı sıra Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında kritik bir zirvenin olacağına dikkat çekti.

Dışişleri Bakan Çavuşoğlu 18 Mayıs'ta ABD'ye gidecek. Diplomatik kaynaklardan edinilen bigiye göre anlaşmazlık konularında çözüme odaklanılacak.

Öte yandan Ankara, Rusya ve Ukrayna arasında ateşkes sağlanması için için de harekete geçti. Önümüzdeki günlerde kritik bir zirve gerçekleşebileceğini belirten diplomatik kaynaklar ateşkes müzakereleri ve güvenlik garantileri kısmına dikkat çekti.

ABD'Lİ MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüşmek üzere 18 Mayıs'ta ABD'ye gerçekleştireceği ziyarette, iki bakanın görüşmesinde stratejik mekanizmanın ele alınacağını ifade edildi.

Bakanların Stratejik Mekanizma toplantısında, ülkeler arasındaki anlaşmazlık konularının çözümüne odaklanacağı belirterek, işbirliği alanları üzerinde durulacağını açıklandı.

SAHADAKİ DURUM OLUMSUZ ETKİLİYOR

Ankara, Kiev ile Moskova arasında bir ateşkesin sağlanması için devrede. Diplomatik kaynaklar, çatışmalar sürerken bir yandan da müzakere sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Sahada durum kötüleştikçe bu durumun da zorlaştığı değerlendirmesinde bulunan kaynaklar, önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi beklenen önemli bir görüşmeye dikkati çekti.

Birleşmiş Milletler'in insani temas grubu kurulması konusunda bir teklifi olduğunu aktaran kaynaklar, "Önümüzdeki günlerde Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında bu kapsamda görüşmeler devam edebilir. Taraflar arasında teknik düzeyli toplantılar yapılabilir" dedi.

Diplomatik kaynaklar ayrıca ateşkes müzakerelerinde güvenlik garantileri kısmına da dikkat çekti.

P5 ve ilgili ülkelerle görüşmelerin sürdüğü ifade edildi. Bu ülkelerin henüz taraflara henüz bir teklif sunmadığı belirtildi.

TÜRKİYE-MISIR İLİŞKİLERİNDE YENİ DÖNEM

Diplomatik kaynaklar, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerde yeni döneme dair de değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerde yeni döneme dair de değerlendirmelerde bulunan kaynaklar, iki ülke arasında bakan yardımcıları düzeyinde gerçekleştirilecek görüşmeler sonrasında bakan düzeyinde de görüşmelerin olabileceğini açıkladı.

Kaynak: Haber Global TV

Mevlüt Çavuşoğlu ABD Blinken