Bakan Akar'dan ABD'li generallerin YPG'ye ziyaretine tepki

Gündem haberleri Milli Savunma Bakanlığı
Bakan Akar'dan ABD'li generallerin YPG'ye ziyaretine tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz biliyoruz ki burada YPG eşittir PKK. Bunların herhangi bir şekilde masum bir örgüt gibi gösterilmesi gerçeklere tamamen aykırıdır. Bunun bir an önce anlaşılması tarafların lehine olacaktır" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay Serinyol'daki TSK Lojistik Destek Üssü'nde düzenlenen Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na katıldı. 

"ARAMA KURTARMA TİMLERİMİZİ SAAT 04.30'DA SEFERBER ETTİK"

Bakan Akar, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Akar, "Doğal Afet Arama-Kurtarma timlerimizi saat 04.30'da seferber ettik. Uçaklarımızı seferber ettik, gemilerimizi seferber ettik" dedi.

Deprem bölgesinde ilk müdahale ile ilgili soruları yanıtlayan Akar, "Mehmetçiğin geç çıkması asla söz konusu olmadığı gibi geri çağrılması kesinlikle söz konusu değil. Böyle bir şey düşünülemez" ifadelerini kullandı.

"1 AYDA 6 BİN 320 SORTİMİZ VAR"

Akar ayrıca, "2. Zırhlı Tugayımız Maraş'ta, 39. Mekanize Tugayımız İskenderun'da süratle, emir beklemeksizin arama kurtarma çalışmalarına müdahil oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri, Bakanlık bünyesinde, arama kurtarma, depremle mücadele ile alakalı kimler varsa ilk andan itibaren seferber ettik." şeklinde konuştu.

"1 ayda 6320 sortimiz var" diyen Bakan Akar, "Hava Kuvvetlerimizin ulaştırma sortisi olarak 6500 sortiyi 1 yılda yaptığı düşünülürse ne kadar yoğun çalıştığımız ortaya çıkacak" açıklamasında bulundu.

ABD'Lİ GENERALLERİN YPG'YE ZİYARETİNE TEPKİ

Biz biliyoruz ki burada YPG eşittir PKK. Bunu sadece biz söylemiyoruz ABD'li AB'li emekli generaller dahi söylüyorlar, ABD Senatosu'nda da bu böyle geçti. Dostlarımız ve müttefiklerimizden artık bu konuda direnmeyip gerçeği görmelerini, anlamalarını bekliyoruz. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz. Bunu talep ediyoruz. Bunların teyit edilmesi, herhangi bir şekilde masum bir örgüt gibi gösterilmesi gerçeklere tamamen aykırıdır. Bunun bir an önce anlaşılması tarafların lehine olacaktır. 

YUNANİSTAN İLE İLİŞKİLER

Ege'deki zenginliklerin paylaşılmasından yana olduğumuzu da sürekli dile getiriyoruz. Yunan bakanlar ile telefonda da görüştük, her zaman diyaloğa açık olduğumuzu ifade ettik. Yunanistan'dan da tren kazası meydana geldi, biz de bunu öğrenir öğrenmez taziyelerimizi ilettik. Bu karşılıklı olarak deprem diplomasisi de gerçekleşiyor. 

F-16 VE F-35'TE SON DURUM

Gelişmeler biraz yavaş ilerliyor. F-16 alınması söz konusu ve elimizdeki F-16'ların modernizasyonu. Bakanlıklar arası yaptığımız görüşmeler olumlu bir şekilde seyretti. Şu an için Kongre aşamasında. Bazı senatörler tarafından olumsuz bazı ifadeler var. Bizim temennimiz Beyaz Saray'ın  Kongre'nin olumlu somut adımları atması yönünde. Ekstrem bir takım yönlere girmenin gerçekten tarafları sıkıntıya sokabileceğini dile getiriyoruz. Biz NATO'da tüm görevlerimizi eksiksiz yerine getirdik ve müttefiklerimizden de beklediğimiz bu. Güçlü TSK, güçlü Türkiye aynı zamanda güçlü NATO demektir. Tarafların aklı selim hareket etmeleri temennimizdir. F-35 konusunda birlikteliğimiz bitti. 13 Ocak'ta bir toplantı yapıldı ve mutabakat sağladı. Görüşmeleri sürdürüyoruz, programa geri dönüş ayrı bir konu. Bizim görüşmelerimiz 1,4 milyarlık ödememiz var, bunun geri ödenmesiyle ilgili. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika Milli Savunma Bakanı Akar Kahramanmaraş depremi