Bahçelievler'de kaçak göçmen operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

son dakika son dakika haber

Geçtiğimiz gün Zeytinburnu'nda askeri kamuflajlı Afgan göçmenlerin yakalanmasının ardından Bahçelievler'de katı atık tesislerinde çalışan kaçak göçmenlere yönelik yüzlerce polis ve zabıta ekibinin katıldığı operasyon yapıldı. Operasyonda çok sayıda kaçak göçmen gözaltına alındı

Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Güven Timleri Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Bahçelievler Belediyesi ekipleri, yasadışı yollarla Türkiye'ye giren ve Bahçelievler'de atık kağıt toplayıcılığı yapan başta Afganistan uyruklu kaçak göçmenler olmak üzere Pakistan ve Bangladeşli kaçak göçmenlere yönelik saat 01.30 sıralarında operasyon yaptı. Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 75'inci Yıl Polis Merkezi ve Kocasinan Polis Merkezi Amirliği'nde toplanan yüzlerce ekip, önceden belirlenen 40 adrese eş zamanlı baskın yaptı.

Bahçelievler'de kaçak göçmen operasyonu: Çok sayıda gözaltı var - Resim : 1

YENİBOSNA'DA KATI ATIK TOPLAMA MERKEZİNE BASKIN

Baskın yapılan adreslerden birisi de Yenibosna Merkez Mahallesi Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan katı atık toplama merkezi oldu. Baskın yapılacak adreslerin etrafında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler güvenlik önlemleri aldı. Polis, bazı göçmenlerin kaçma ihtimaline karşı binaların çevresini kontrol etti. Çevre güvenliğinin alınmasının ardından ekipler harekete geçti. Kapıların kilitli olması nedeniyle ekipler, kapılardan tırmanarak içeri girdi. Baskınlar sonucu çok sayıda kaçak göçmen gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Göçmenlerin, emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilecekleri öğrenildi.

Bahçelievler'de kaçak göçmen operasyonu: Çok sayıda gözaltı var - Resim : 3

KAĞIT VE KATI ATIK TOPLANAN ÇEKÇEKLERE EL KONULDU

İş yerlerinde yapılan aramalarda ise kağıt ve katı atık toplamada kullanılan çok sayıda çekçek bulundu. El konulan çekçekler, belediye işçileri tarafından kamyonlara yüklenerek götürüldü.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, operasyonların detaylarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

"Bahçelievler ilçemizde ruhsatsız olarak çalışan, insan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyebilecek yerler için Valiliğimize, Kaymakamlığımıza ve Belediye Başkanlığımıza yoğun şikâyetler ulaşmıştır.

Yapılan incelemeler neticesinde ilçemizin Cumhuriyet, Soğanlı, Hürriyet, Kocasinan Merkez, Şirinevler, Yenibosna Merkez, Çobançeşme, Fevzi Çakmak ve Zafer Mahallelerinde 40 adet ruhsatsız geri dönüşüm ve hurda atık toplama alanı tespit edilmiştir.

Atık toplama faaliyetinde çoğunlukla düzensiz göç kapsamındaki yabancıların, sağlıksız ve sosyal güvenceden yoksun bir şekilde çalıştırıldıkları anlaşılmıştır.

Söz konusu olumsuzlukların giderilmesi ve hemşehrilerimizin yoğun şikayet ve taleplerinin karşılanması amacıyla Valiliğimiz koordinasyonunda; Bahçelievler Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Bahçelievler Belediye Başkanlığı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü ekiplerince bugün eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirilmiştir.

Operasyonlarda 241 şahıs hakkında işlem yapılmış, (196 yabancı uyruklu, 45’i Türk vatandaşı) 572 çek çek arabası alınmış olup, yabancı uyruklu şahıslar Tuzla Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edilmiştir.

Yapılan aramalarda (2) adet kuru sıkı tabanca ve şarjör, (1) adet ruhsatsız tabanca ve (3) adet şarjör, (54) adet fişek, (2) adet muşta ele geçirilmiştir.

Gerçekleştirilen uygulamada; Bahçelievler Belediyesine ait 158 araç ve 426 personel ile 900 polis ve jandarma görevlendirilmiştir.

Bu uygulamada görev yapan Valilik, Kaymakamlık, Jandarma, Polis, Belediye, Göç İdaresi ve sağlık personelimize gayretleri için teşekkür ediyoruz.

Bahçelievler ilçemizin sakinlerine gösterdikleri duyarlılıklar nedeniyle teşekkür ediyor; hurda atık malzeme toplayan düzensiz göçmen veya geçici koruma kapsamındaki şahısları zabıta ve polis ihbar hatlarına bildirmelerini bekliyoruz.

Şehrimizde insan ve çevre sağlığına zarar veren hurda atık toplama alanlarının tekrar oluşmaması için, daha temiz bir çevre,  huzur ve güvenliğimiz için hep birlikte gayret göstermeye devam edeceğiz."

Kaynak: DHA

son dakika Bahçelievler Afgan göçmen kaçak göçmen