Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na Diyarbakır ziyareti tepkisi

Devlet Bahçeli MHP

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun Diyabakır ziyareti, 'doktorlar terk ediyor' tartışması ve Rusya'nın Ukrayna işgaline dair önemli açıklamalarda bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Şimdi de diyorlar ki hekimlerimiz Türkiye'yi terk ediyorlarmış, bilmiyorlar ki kalpleri vatan sevgisiyle çarpan hekimlerimizin hiçbir yere gittiği yoktur. TTB'ye bakarsan Türkiye sağlıkta çoktan iflas bayrağını çekmiştir" dedi. 

Bahçeli, "Türkiye, barışın masasını kurmuşken Kılıçdaroğlu'nun 9 Mart'çıların izinden yürüyerek yine bir 9 Mart günü Diyabakır'a gitmesi es geçilecek bir alçalma hali değildir. Bizim bir twitter mesajımıza emoji ile yanıt vermiş. Sayın Kılıçdaroğlu emojiyi bırak, ergenler gibi davranmaktan vazgeç. Amacın ne, ondan bahset" diye konuştu. 

Bahçeli'nin açıklamaları:

Canı veren Allah'tır, elbette alacak olan da Allah'tır. İnsana düşen önce tedbir almak sonra tevekkül etmektir. Covid'le mücadelede doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız insanüstü bir gayretle mücadele etmişlerdir. Hepsine müteşekkiriz. İnsan ve toplum sağlığının müdafaası amacıyla yapılan her çalışma milletimizin baştacı can tahtıdır. Biz başta doktorlarımız olmak üzere sağlık çalışanlarımızın haklı taleplerinin bilincindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 5 müjdenin çok değerli olduğu kanaatindeyiz. Mali haklarında önemli iyileştirmelerin emekli olanlara da yansıyacak olması, sağlık kurumlarında görev yapanlara saldırıları CMK kapsamında katalog suçlara dahil edileceğinin açıklanması çok müspet bir gelişmedir. 

"DOKTORLAR TERK EDİYOR" TARTIŞMASI

Şimdi de diyorlar ki hekimlerimiz Türkiye'yi terk ediyorlarmış, bilmiyorlar ki kalpleri vatan sevgisiyle çarpan hekimlerimizin hiçbir yere gittiği yoktur. TTB'ye bakarsan Türkiye sağlıkta çoktan iflas bayrağını çekmiştir. Hekimlerimiz başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik ediyorum. Sağlıkçılara yönelik şiddeti kınıyorum. 

"TARİHİMİZE KİRLİ DEMEK NANKÖRLÜKTÜR"

Hedef alınan koskoca tarihimizdi. Düşmanı denizde batırdık, karada bitirdik. Bize düşen Çanakkale'den ders almak, sonuç çıkarmak, ihtiyaç olursa da bu vatanda son nefesimize kadar sahip çıkmaktır. Çanakkale bir şuurdur, şehitlerimizin aziz emaneti başımızın üstündedir. CHP Genel Başkanı iki günlük Diyarbakır ziyaretinde tarihimiz kirli, yüzleşmemiz gerekir diye konuşmuş. Tarihimize kirli demek namertliktir, nankörlüktür. Kılıçdaroğlu'nun şahsıyla müsemma karanlık tarihini bilemeyiz. Şayet kastettiği Türkiye'nin tarihiyse, önce Çanakkale'ye bakmasını sonra da zillet emellerini tekrar gözden geçirerek aklını başına devşirmesini bilhassa tavsiye ederim. Türk milleti geniş bir coğrafyanın kınına sığmayan kılıcıdır. Türk tarihine kirli demek, PKK terör örgütünün vesayeti altında bulunan Türk ve Türkiye düşmanlarının eline düşen zavallının hüsran verici hezeyanlarıdır. Kılıçdaroğlu kendi tarihi ile yüzleşebilir, beklenen de budur ancak Türk tarihi ile yüzleşme niyeti varsa uyarıyorum ki bu tarih Kılıçdaroğlu'nun tarihi değildir. Yozgat'ta başka Diyarbakır'da başka konuşan bir siyasetçiye güven duyulamaz. 

Kılıçdaroğlu, Amerikalıların Kızılederililerden özür dilediğini açıklamış. Kızılderililer soykırıma uğramıştır. Kılıçdaroğlu mertse, ağzında ıslanmış baklayı çıkartsın da görelim. Kimlerin hesabına çalıştığını söylesin de gerçek yüzünü tanıyalım. Söyler misin bize Türk Milleti kimden özür dileyecek, neden özür dileyecek. Kılıçdaroğlu milletin huzuruna çıkıp derhal özür dilemelidir. Tarihini unutan milletlerin ayakta kalmaları, geleceğe ulaşmaları mümkün değildir. 

RUSYA'NIN UKRAYNA'YI İŞGALİ

Bombalanan şehirler, yerinden yurdundan kopan insanlar vicdanımızı sızlatmaktadır. Ateşkes rejiminin acilen tesisi amacıyla takibi zaruri genelgeçer tek yol diplomasi ve diyalogdur. Barışın dışında ikinci bir seçenek yoktur. Uluslararası toplum sorumlu ve hassas hareket etmelidir. Karadeniz'in kuzeyinde yeni bir Suriye'nin hiç kimseye faydası olmayacaktır. Birisini diğerine tercih etmeye, üstün görmeye niyetimiz yoktur. Tarafımız barıştır. Tavrımız karşılıklı diyalogların yerleşmesidir. Türkiye'yi yaptırımlara zorlayan çevreler samimi ve dürüst değildir. Ülkemiz Rusya savaş gemilerine denizden geçişi kapatmış tek ülkedir. Bizden talep edilen ne varsa orantısızdır. Bazı siyasi partilerin Rusya'ya ağır yaptırım uygulanmasını istemeleri, S400'leri gündeme taşımaları başkalarının ajandalarına müzahir hareket ettiklerinin tespitidir. Dış politikada duygusallık, sabit fikirlilik, manevrasızlık çok tehlikeli kırılmalara yol açacaktır. Devlet yönetmek başkadır, her rüzgara yelken açmak başkadır. Türkiye'nin politikası dengelidir, makuldür. 

Türkiye barışın müdafisidir. Haksız bir savaş cinayettir. Çıkmaz sokaktır. Sonu olmayan dehşet kapanıdır. Rusya-Ukrayna savaşı uluslararası düzenin defolarını iyice gözler önüne sermiştir. BMGK dünyayı tıkamış, insanlığın önüne takoz koymuştur. 

"KILIÇDAROĞLU EMOJİYİ BIRAK"

Türkiye, barışın masasını kurmuşken Kılıçdaroğlu'nun 9 Mart'çıların izinden yürüyerek yine bir 9 Mart günü Diyabakır'a gitmesi es geçilecek bir alçalma hali değildir. 

Bizim bir twitter mesajımıza emoji ile yanıt vermiş. Sayın Kılıçdaroğlu emojiyi bırak, ergenler gibi davranmaktan vazgeç. Amacın ne, ondan bahset. Bir soru daha soruyorum, Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerle görüştün mü? Emoji de seni kurtaramaz. Kimlerin tekeli altında olduğunu artık gizleme şansın kalmamıştır. Ülkemizde zaten barış vardır, Türkiye'deki terör sorunudur. 

Seçim kanunu teklifimiz TBMM'ye dün sunulmuştur. Bu teklifimizin kısa süre içinde görüşülerek kabul edileceğine inanıyor, sizlerden aktif olarak çalışmalara katılmanızı rica ediyorum. 

Kaynak: Haber Global TV

Devlet Bahçeli MHP grup toplantısı TBMM