Bahçeli'den 50+1 tartışmasıyla ilgili sert sözler

Devlet Bahçeli MHP Gündem haberleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında, kamuoyu anketleri, Cumhur İttifakı'na yönelik iddialar, 50+1 tartışması ve Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çıkışına yönelik açıklamalarda bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Bahçeli, anketlere tepki göstererek, "Kamuoyu araştırma şirketlerinin abuk sabuk anketleri neyi söylerse söylesin 2023 Cumhur İttifakı'nın zafer yılı olacaktır" dedi.

Cumhur İttifakı'na yönelik iddialara yanıt veren MHP lideri, "Cumhur İttifakı'nda çatlak patlak olmaz" diye konuştu.

Bahçeli siyasetteki 50+1 tartışmasıyla ilgili olarak, "Yüzde 50+1 oy sistemini eleştirenleri makul görmemiz mümkün değildir. 50+1 cumhurbaşkanlığı sisteminin mihveridir" ifadelerini kullandı. 

Bahçeli'nin açıklamaları:

İl il Anadolu'yu geziyoruz, adım adım 2023'e yürüyoruz. Bu yürüyüş ahlaksızlığa karşı namusun yürüyüşüdür. Yalana karşı faziletin yürüyüşüdür. Hainlere, eli kanlı teröristlere, yedi düvele, işbirlikçilere karşı onur yürüyüşüdür. 

ANKETLERE TEPKİ

Kamuoyu araştırma şirketlerinin abuk sabuk anketleri neyi söylerse söylesin 2023 Cumhur İttifakı'nın zafer yılı olacaktır. Bizim anketimiz girdiğimiz gönüllerdir, konvoylarımızı selamlayan yüreklerdir. Bizim anketimiz Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı harekatlarıdır. Bizim anketimiz coğrafyanın dört bir yanında kahramanca ve dik duruşla mücadele eden Türkiye'yi yarı yolda bırakmayacağım diyen sessiz çığlık, aziz millet evlatlarıdır.

Yok MHP'nin oyu buymuş yok AK Parti'nin oyu şuymuş diyerek yalan anket ile ödeme kuyruğuna giren kurşun askerler size sözüm şudur. Yediğiniz şamarı ömrünüz boyunca unutamayacaksınız. Hiç duymayacağız, duraklamayacağız. Cumhur İttifakı olarak hep bir adım önde olacağız.

"CUMHUR İTTİFAKI'NDA ÇATLAK PATLAK OLMAZ"

MHP kulislerin, lobilerin, karanlık senaryoların partisi değildir. Bugüne kadar olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Cumhur İttifakı'nda çatlak patlak olmaz. Cumhur İttifakı geçmişle gelecek arasındaki köprüdür. Türkiye sevdasının kökleşmesidir. Bizim ittifakımız proje, plan veya pazarlık usulüyle tescillenmiş olmayıp Türk Milleti'nin özlemlerinin tezahürüdür. Geçen hafta dedim ki, MHP, Cumhur İttifakı'nın bir ortağı olsa da demokratik sorumluluğu muhalefettir. Bunun yanı sıra TBMM'de denge görevliyle mesuldür. Bu kanaatimin neresi yanlıştır. Neresinde Cumhur İttifakı'na soğuk bakış hakimdir. Hükümet bellidir, görevinin başındadır. Hükümete bakan vermemiş olsak da Cumhur İttifakı'nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız. Anca beraberiz, kanca beraber olacağız. 

"CUMHURBAŞKANI İLE ARAMIZDA GERİLİM DEĞİL, MUHABBET VAR"

Erdoğan'la Bahçeli arasında sistem gerilim var yazısı a'dan z'ye yalandır. Bu şahıs kalemini zillet mürekkebine batırmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı ile aramızda gerilim değil, muhabbet vardır. 

CEMİL ÇİÇEK'E 50+1 TEPKİSİ

Milletvekili seçmiyoruz, belediye başkanı seçmiyoruz, cumhurbaşkanını seçiyoruz. Yüzde 50+1 oy hesabını eleştirenleri anlayışla karşılamamız abesle iştigaldir. Sayın Cemil Çiçek, 50+1'in bugün ve gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini, kaosa sürükleyeceğini iddia ediyor. Bu sözlerin benzerini Türkiye'nin istikrarsızlığa gömülmesini  isteyen çevreler de ileri sürüyor. Sayın Çiçek sizin dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Varsa ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz? Açıkla da bilelim. Kimlere şirin gözükmeye çalışıyorsunuz? Sistemin temeli 50+1'dir. 

 

SAMURAY KILIÇLI CİNAYET

Eline aldığı samuray kılıcı ile gözüne kestirdiği masum bir can almak için sokağa çıkan cani, Başak kızımızın acımadan kanını dökmüştür. Bu aşamada her cümle anlamsızdır. Artık zaman konuşma zamanı değil, gereğini icra etme zamanıdır. Müslüme yavrumuzu bulmak için de belediyemiz ve teşkilatımız seferberlik halindedir. Kadınlarımız ölüyorsa medeniyetimiz can çekişiyor demektir. Yaşama hakkını gasp eden hiçbir caniye sabır gösteremeyiz. Kulağımızın üstüne yatamayız. Ülkemizin sokaklarını, hanelerini, iş yerlerini güvenli hale getirmek başlıca görevimizdir. Artık klişe sözler geçersizdir, vakit şiddetin kökünü kurutma vaktidir. Anlaşılıyor ki kadına şiddete yönelik kanunu güçlendirmek, uygulanmasını harfiyen sağlamak durumundayız. 

TOPLUMSAL ŞİDDETE KARŞI 5 ÖNERİ

Önerilerimiz şunlardır;

1- Ailenin korunması şiddetin önüne geçilmesi konusunda kapsamlı bir ruh sağlığı yasasına ihtiyaç duyulduğu tartışmasızdır. 

2- Şiddeti durdurmak için hem güvenlik önlemleri hem de cezai müeyyideler artırılarak kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır. Cinayet davalarına mahkemeler süratle karar vermeli. İyi hal, akli denge gibi sebeplerle katillere imkan tanınmamalıdır. Çocuk istismarı, kadın cinayeti suçlarında gerekirse idam cezası tartışmaya açılmalıdır.

3- Medyada kadınlara yönelik cinayetlerin tekrar tekrar ifşasına son verilmelidir. 

4- Son yıllarda yaygınlaşan dizi filmler, geldiğimiz bu aşamada toplumsal hayatımızı zehirlemektedir. Müptezel ilişkiler, şiddeti kışkırtan roller aile birliğimizi çürütme tehlikesi taşımaktadır. 

5- Üniversitelerin sosyoloji, psikoloji, ilahiyat bölümlerinde görevli akademisyenlerin öncülüğünde şiddet Türkiye'nin haritası çıkarılmalı. 

Başak Cengiz kızımızın babasına söz verdim. Davaya müdahil olma talimatımı ilettim. Katilin hak ettiği cezayı alması için masumiyetin yanında duracağız. Ne gerekiyorsa yapacağız. Acı bizim acımızdır. Hesabını da sormak bizim vazifemizdir. 

KILIÇDAROĞLU'NUN HELALLEŞME SÖZLERİ

Türkiye'nin kriz yılları, toplumsal çalkantıları, siyasi bunalımları, ekonomik kıtlıkları, kardeş kavgaları aslında CHP'nin tarihi ile özdeştir. Bir nevi CHP'nin tarihidir. CHP ile yüzleşmek demek, Türkiye'nin huzursuzluk devirlerine ayna tutmak demektir. Darbe dönemlerinden tutun da anarşi dayatmalarına kadar CHP'nin olmadığı yıl neredeyse yoktur. CHP'nin son 50 yıllık tarihi huzursuzluğun tarihidir. Kılıçdaroğlu ve yönetimi bu sisli tarihin mihrakıdır. Bizim şuursuz Kılıçdaroğlu ve şaşkın yönetimi ile sorunumuz vardır. Bunun çözüm adresi 2023 haziran ayında kurulacak sandıktır. Kılıçdaroğlu'nun geçen haftaki grup konuşmamdan uykuları kaçmış, geçmişle yüzleşmeye girişmiş. 

Sayın Kılıçdaroğlu, sana güle güle, uğurlar olsun. Madem bir yolculuğa çıkıyorsun, o zaman biletini tek yönlü alman, gönülden temennimdir. Türkiye'de iktidar değişmiyor. Korkunç bir enkaz falan da görünmüyor. Ülkemiz yükselişte sınır ve eşik tanımıyor. CHP'nin geçmişte ve günümüzde yarattığı derin yaralar var. Kılıçdaroğlu'nun itirafçı olması gelişmedir. Derin yaraları Atatürk'ün üzerine yıkmak için zemin yokluyorsa bunun sonuçları, uyarırım ki çok ağır olacaktır. Sayın Kılıçdaroğlu şunu bil ki, hesaplaşmadan helalleşme asla olmayacaktır. Helalleşme peşinde koşan Kılıçdaroğlu, PKK'lı hainlere bir şey söyle de görelim. CHP'nin yönetimi işgal edilmiştir. 

Kaynak: Haber Global TV

Devlet Bahçeli MHP TBMM anketler Kemal Kılıçdaroğlu 50+1 tartışması