Bahar Kalkanı Harekâtı bölgesinde teröristlerin saldırısında yaralanan asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı Bahar Kalkanı Harekatı
Bahar Kalkanı Harekâtı bölgesinde teröristlerin saldırısında yaralanan asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Bahar Kalkanı Harekatı bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucunda bir askerin şehit düştüğünü duyurdu.

-Bahar Kalkanı Harekatı bölgesinde, 31 Ocak'ta teröristlerce yapılan silahlı saldırıda yaralanan asker şehit düştü.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bahar Kalkanı Harekâtı bölgesinde, 31 Ocak 2021 tarihinde teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanan bir kahraman silah arkadaşımız, sevk edildiği Hatay Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 02 Şubat 2021 tarihinde şehit olmuştur" denildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadeleri yer aldı. 

Kayseri Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise, "31 Ocak 2021 tarihinde Suriye İdlib Ebu Zehir tren yolu gerginliği azaltma bölgesinde saat 18.30 sıralarında kimliği tespit edilemeyen bir araçla 3 şahsın bölgeye yaklaşarak yapmış olduğu saldırısı sonucu Piyade Uzman Çavuş Basri Demirel yaralanmış, kaldırıldığı Hatay Bölge Hastanesinde kurtarılamayarak şehit olmuştur" denildi.

Bahar Kalkanı Harekâtı bölgesinde teröristlerin saldırısında yaralanan asker şehit oldu - Resim : 1

BAKAN AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, şehit Demirel için başsağlığı mesajı yayımladı. Bakanlığın Twitter hesabından yayımlanan mesajda Bakan Akar, "Piyade Uzman Çavuş Basri Demirel; kahraman silah arkadaşımız, bugün şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadesine yer verdi.

Evli olan Demirel'in bugün öğle Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde düzenlenecek cenaze töreni ardından toprağa verileceği belirtildi.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber şehit Bahar Kalkanı Harekatı