Avcılar'da iki metrobüs çarpıştı... Yaralılar var

İstanbul Gündem haberleri Metrobüs

Avcılar Şükrübey Metrobüs Durağı yakınlarında iki metrobüs çarpıştı. Kazaya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazada 50 kişinin yaralandığını ve yaralıların hastanede tedavi altına alındığını bildirdi.

Avcılar Şükrübey Metrobüs Durağı yakınlarında iki metrobüs çarpıştı. Kaza nedeniyle olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

SEFERLER DURDU, YOLCULAR YÜRÜYEREK DURAKLARA ULAŞTI

Avcılar’da yaşanan metrobüs kazası nedeniyle, seferler durdu. Yolcuların ise metrobüs yolundan yürüyerek duraklara ulaşmaya çalıştığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Avcılar’da meydana metrobüs kazası nedeniyle, metrobüs seferleri durdu. Yolda bekleyen metrobüsteki vatandaşlar araçlardan inerek metrobüs yolundan yürüyüp duraklara ulaştı. Vatandaşların metrobüs yolundan yürüdüğü anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Avcılar'da meydana gelen metrobüs kazasında 42 kişinin yaralandığını ve yaralıların tedavi altına alındığını açıkladı. 

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, metrobüs durağında meydana gelen kaza hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İstanbul Avcılar E5 Karayolunda 4 metrobüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 50 kişi yaralanmıştır. Hastanelerimize nakledilen yaralıların tedavisi devam ediyor. Kazada yaralananlara ve İstanbul halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

METROBÜS SEFERLERİ YENİDEN BAŞLADI

Avcılar’da kafa kafaya çarpışan metrobüslerin yoldan kaldırılması ve güzergahtaki yürüyen vatandaşların çıkarılmasının ardından metrobüs seferleri tekrardan başlatıldı.

İETT'DEN KAZA AÇIKLAMASI: 85 YARALIMIZ VAR

İETT Avcılar'da meydana gelen metrobüs kazasında 85 kişinin yaralandığını açıkladı.  

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Avcılar'da meydana gelen metrobüs kazasına ilişkin açıklama yaptı. İETT sosyal medyadan yaptığı açıklamada, " Avcılar’daki kazada ne yazık ki 85 yaralımız var. Yolcularımızın tedavileri devam ediyor, yakından takip ediyoruz.  Şimdilik hayati tehlikesi olan yolcumuz bulunmuyor. Metrobüs hattını açma çalışmamız da tamamlanmak üzere. Kazanın sebebi teknik ekiplerce araştırılıyor." ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN KAZAYA İLİŞKİN SORUŞTURMA

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Avcılar'da 4 metrobüsün çarpıştığı ve 89 kişinin yaralandığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN YENİ AÇIKLAMA: 99 YARALI VAR

İstanbul Valiliği, Avcılar'da meydana gelen metrobüs kazasında 99 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralıların 50’sinin ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildiği, 49 kişinin ise kendi imkanları ile hastanelere giderek ayakta tedavi olduğu belirtildi. 

İstanbul Valiliği, Avcılar'da meydana gelen metrobüs kazasına ilişkin açıklama yaptı. İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada, “Avcılar ilçemiz Şükrübey metrobüs durağı civarında bugün saat 18.38’de farklı yönlerden gelen iki metrobüsün çarpışması sonucu trafik kazası meydana gelmiştir. Olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri alınarak, yapılan çalışmalar sonrasında metrobüs hattı çift yönlü ulaşıma açılmıştı. İl Sağlık Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre meydana gelen kazada 50 yaralımız ambulanslarla en yakın hastanelere sevk edilmiş, 49 yaralımız ise kendi imkanları ile hastanelere giderek ayakta tedavi görmüştür. Yaşanan kazada yaralanan ve olaydan etkilenen bütün hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" denildi

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Avcılar metrobüs kazası İstanbul Son dakika haberi