Asiye Ateş taburcu edildi, memleketinde çiçeklerle karşılandı

Gündem haberleri Gaziantep

Gaziantep'te 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş, tedavisi tamamlanarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden öğle saatlerinde taburcu edildi. Ateş, memleketinde çiçeklerle karşılandı.

Gaziantep'te 2 pitbull'un saldırısında ağır yaralanan ve sevk edildiği Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde operasyonlar geçiren 4 yaşındaki Asiye Ateş, bir süre evde istirahat etmesi için taburcu edildi.

Dünyanın ilk kadavradan rahim nakli, Türkiye'de ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibinin doku ve sinir ameliyatı yaptığı Asiye'nin ilk tedavileri tamamlandı.

Minik Asiye, annesi Zeynep ve babası Hüseyin Ateş ile 41 günlük tedavinin ardından bir süre ev istirahati için hastaneden araçlarına binerek ayrıldı. Asiye, gazetecilere el salladı.

Baba Hüseyin Ateş, gazetecilere, çok iyi olduklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'dan Allah razı olsun. 1,5 ay sonra tekrar geleceğiz." dedi.

Asiye'ye, istirahatin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde başka operasyonlar da yapılacağı öğrenildi.

Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde 22 Aralık 2021'de 2 pitbull'un saldırısına uğrayan Asiye Ateş, ağır yaralanmıştı. Gözaltına alınan 6 kişiden 5'i tutuklanmıştı.

Kentteki ilk tedavisinin ardından Antalya'ya sevk edilen minik Asiye, Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibince 26 Aralık 2021'de Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde ameliyat edilmişti.

ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

Asiye Ateş, bugün ailesi ile birlikte hava yoluyla geldiği Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından çiçeklerle karşılandı. Asiye'nin babası Hüseyin Ateş ve annesi Zeynep Ateş, Başkan Fatma Şahin ile bir süre sohbet ettikten sonra aile evlerine gitti.

Asiye Ateş taburcu edildi, memleketinde çiçeklerle karşılandı - Resim : 1

"EV VE İŞ SORUNUMUZ ÇÖZÜLDÜ"

Asiye’nin babası Hüseyin Ateş, ev ve iş sorununun tamamen çözüldüğünü ifade ederek, yaşanan bu olayda kızının sağlık durumu ile ilgilenen herkese teşekkür etti. 1,5 ay sonra yeniden Antalya'ya gideceklerini ifade eden Ateş, "Bize yardımcı olan Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımıza teşekkür ederim. Doktorumuzdan Allah razı olsun. Çok şükür ev ve iş sorunumuz da çözüldü. Allah hepsinden razı olsun Asiye’ye tekrar umut oldular. Şu an sağlık durumu iyi ama tekrar gideceğiz. İlerleyen zamanlarda operasyonlar geçirecek” dedi.

Asiye Ateş taburcu edildi, memleketinde çiçeklerle karşılandı - Resim : 2

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Asiye’nin yeniden sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi. Şahin, bir daha böyle olayların yaşanmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"2 milyon bize emanet. Asiye bizim kızımız. Yüreğimdeki heyecanı size anlatamam 55 yıllık hayatımda en heyecan duyduğum anlardan birisi. Bebeğimiz şu anda sağlıklı. Cumhurbaşkanımız konuyla direkt ilgilendi. Tüm hocalara ve bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bugün her şeyi ile birebir ilgilendik. Ailenin hem iş hem ev sorunu çözüldü. Önemli olan sağlık o da Asiye kızımızın sağlığı yerinde Allah’ın izni ile Asiye’nin sağlık durumu için elimizden geleni yapacağız. Bu tür olayların yeniden yaşanmaması içinde ne gerekiyorsa yapmaya hazırız."

Kaynak: AA

Asiye Ateş pitbull Gaziantep Gaziantep haberleri