Aşılama programında değişiklik! Koronavirüs geçirmiş kişiler için 1 doz Biontech kararı

koronavirüs

Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşılama programında önemli bir değişikliğe gidildi. Buna göre, koronavirüs geçirmiş kişilere, 1 doz Biontech aşısı uygulanacak.

Koronavirüs aşılama uygulamasında önemli bir değişikliğe gidildi. Haber Global Muhabiri Ozan Ulaş Caymaz'ın haberine göre, Sağlık Bakanlığı'nın aşılama programında son yaptığı değişiklikle, daha önce koronavirüs geçirmiş kişilere çift doz aşı uygulanmayacak, hastalığın atlatılmasının ardından 1 doz Biontech aşısı yapılacak.

İKİNCİ DOZ: GEÇİRİLMİŞ COVID

Öte yandan, sosyal medyada da koronavirüs geçirmiş bazı vatandaşlar, ikinci doz Biontech aşı randevusunun verilmediği ya da iptal edildiği paylaşımlarında bulunuyor. Bu kişilerde, e-Nabız sisteminde, Covid Aşısı bölümünde, aşının ikinci dozu için, "Geçirilmiş Covid" ibaresi yer alıyor. 

Aşılama programında değişiklik! Koronavirüs geçirmiş kişiler için 1 doz Biontech kararı - Resim : 1

AŞI KARTLARINDA GÜNCELLEME YAPILACAK

Öte yandan, e-Nabız'da bu şekilde aşı kartı oluşturulduğunda, 1. doz aşı uygulaması ve tarihi yer alırken, 2. doz aşı uygulamasına dair bir ifade yer almadığı görülüyor. Aşı kartlarında ise pazartesi günü güncelleme yapılacağı öğrenildi. 

SON BİLİM KURULU TOPLANTISINDA '3 AY SONRA AŞI' KARARI ALINMIŞTI

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun son toplantısında "Kovid-19'u geçirenlerin ne zaman aşı olacakları" konusuna ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda hastalığın üzerinden 6 ay geçtikten sonra aşı hakkı tanımlanması uygulamasında değişikliğe gidilmişti.

Buna göre, hastalığı geçirmiş olan vatandaşların hatırlatma dozu olarak aşıyı hastalığın üzerinden 3 ay geçtikten sonra olabilecekleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulmuştu. Bu uygulamanın da mevcut antikor seviyesini ve koruyuculuğu önemli ölçüde artıracağı belirtilmişti.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber