Son Dakika! Artvin'de heyelan: Tırlar toprak altında kaldı

Gündem haberleri son dakika Artvin

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde meydana gelen heyelandan ötürü yoldan geçen tırlar toprak altında kaldı. Olayda 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yarandı. Artvin Valisi, olay yerinden son durumu aktardı.

Edinilen bilgiye göre, Hopa-Kemalpaşa arası Karadeniz Sahil Yolu üzerinde sabah saat 08.10 sıralarında heyelan meydana geldi.

 Son Dakika! Artvin'de heyelan: Tırlar toprak altında kaldı - Resim : 1

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

İlk belirlemelere göre 3 tır kayalardan zarar görürken, tırlarda bulunan 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Olay yerine UMKE, AFAD, Jandarma ekipleri kısa sürede ulaşırken, bir kişinin cansız bedeni ekipler tarafından kayaların arasından çıkartıldı. Yaralı 2 kişi ise çevre hastanelere gönderildi.

ARTVİN VALİSİ DORUK'TAN OLAY YERİNDE AÇIKLAMA

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, olay yerinde yaptığı açıklamada, "2 yaralımız var. Olayın etkisiyle şok geçiren var ama kaya düşmesiyle yaralanan 2 kişi var, hayati tehlikeleri yok. Kırık ve çatlakları var. Burası sürekli trafiğin aktığı bölge. Uluslararası bir yol. Burada trafik hareketli. Son dönemdeki tır yoğunluğu da fazla. Sarp Sınır Kapısı'na fazla miktarda tır sevk edildi. Bu her zaman yoğun olan bir yol zaten" dedi. 

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, AA muhabirine, Karadeniz Sahil Yolu'nun Hopa-Kemalpaşa arasındaki yaklaşık 25. kilometresinde heyelan meydana geldiğini belirtti.

Olayda Azerbaycan uyruklu Şahmar Kerimov (38) isimli tır şoförü hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. 4 tırda ise maddi hasar meydana geldi.

Son Dakika! Artvin'de heyelan: Tırlar toprak altında kaldı - Resim : 2

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada "Bölgeye AFAD, JAK, itfaiye, AKUT, HOPAK ve 112 ekipleri sevk edilmiştir. Olayda bir kişi hayatını kaybetmiş olup, iki kişi yaralanmıştır. Yol iki yönlü araç trafiğine kapatılmış olup Karayolları tarafından çalışmalar devam etmektedir. Yol açılıncaya kadar bölgede ihtiyaçların karşılanması için gerekli tedbirler alınmaktadır." denildi.

 

Kaynak: İHA

artvin kemalpaşa son dakika