Arnavutluk'ta Thodex operasyonu! Faruk Fatih Özer'in saklandığı ev basıldı

Arnavutluk'ta Thodex operasyonu! Faruk Fatih Özer'in saklandığı ev basıldı

Arnavutluk polisi, yaklaşık 400 bin kullanıcının toplamda 2 milyar dolarıyla yurt dışına kaçan Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in saklandığı eve operasyon düzenledi.

Türkiye'de faaliyet gösteren kripto para borsası Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer, 20 Nisan 2021'de, yurt dışına kaçtı. Thodex sistemini kapatan Özer'in yaklaşık 400 bin kişiyi mağdur ettiği ve 2 milyar dolarla kaçtığı iddia edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında hakkında kırmızı bülten çıkarılan Özer'in, Arnavutluk'a kaçtığı tespit edildi. Özer'in iadesi için girişimlerde bulunulurken, yakalanması için yürütülecek çalışmalarda koordinasyonun sağlanması amacıyla 4 teknik ekip kuruldu.

Bu kapsamda Arnavutluk'ta Özer'in yakalanması için çok sayıda baskın düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kurduğu teknik ekiple işbirliğinde yürütülen çalışmalarda Özer'i, Arnavutluk'ta havalimanında karşılayan 2 kişi tespit edildi.

Kimlikleri saptanan bu kişilerin oturduğu eve baskın düzenlendi. Özer'i evde sakladığı değerlendirilen Arnavutluk vatandaşı 2 kişi, polis operasyonunda gözaltına alındı. 2 kişinin, Özer'i Arnavutluk'ta havalimanında karşılayıp, saklanmasını sağladığı öğrenildi. Özer'in yakalanması için çalışmaların yürütüldüğü, çemberin daraldığı bildirildi.

 

FARUK FATİH ÖZER KİMDİR?

 Henüz 28 yaşında Faruk Fatih Özer,  kripto para borsası Thodex'in kurucusu. Thodex, Koineks Teknoloji Anonim A.Ş bünyesinde bir şirket. Thodex 2019'da Kadıköy'de bir apartman dairesindeydi. Ardından lüks bir rezidansa taşındı. 

Özer, 2017'de şirketi kurmasının ardından pek çok ünlü ismin de aralarında olduğu reklam kampanyaları düzenledi. Üyelere çekilişle, lüks otomobil ve elektronik ürünler dağıttı. Televizyon programlarına katıldı. Böylece kripto para piyasasında tanınırlığını artırdı. Yüzbinlerce müşteriye ulaştı. Buraya kadar her şey "genç bir girişimcinin başarı hikayesi" gibi görünse de, Özer'in geçmişine ilişkin pek fazla bilgi yok. 

Özer'in sosyal ağlarda bulunan kariyer geçmişi de soru işaretleri doğuruyor. Kendi yazdıklarına göre, henüz 14 yaşında bir medikal şirketinde genel müdür yardımcısı oldu. 15 yaşında ise üst düzey yönetici. 21 yaşına geldiğinde, farklı bir şirkette yine üst düzey yönetici olarak göreve başladı. Thodex'i 24 yaşında kurdu.

Faruk Fatih Özer'in Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan ikamet adresi ise Darıca’da bir apartman dairesi. Ailenin bir süre önce İstanbul'a taşındığı, binanın da yıkıldığı öğrenildi. 

Fatih Özer yurt dışına çıktıktan sonra yaptığı açıklamada, 400 bin Türk Lirası sermaye ile kurulan Thodex'in bugünkü değerinin 40 milyon dolar olduğunu iddia etti. Ancak 2017'den bu yana yönettiği şirketi hiç vergi vermedi. Özer'in beyanına göre şirketi hiç bir zaman kar etmedi.

Kaynak: DHA

son dakika son dakika haber thodex operasyonu Faruk Fatih Özer