Antalya Manavgat'taki yangını 12 yaşındaki çocuğun çıkardığı belirlendi

manavgat
Antalya Manavgat'taki yangını 12 yaşındaki çocuğun çıkardığı belirlendi

Antalya'nın Manavgat'ta 28 Temmuz'da başlayan orman yangınını, 12 yaşındaki bir çocuğun çıkardığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan çocuk, ifadesinde ormanı yaktığını kabul etti.

Antalya'nın Manavgat merkez Kavaklı Mahallesi'nde Çarşamba günü çıkan yangını 12 yaşındaki M.A.T. isimli çocuğun çıkardığı ve tedbir amaçlı yetiştirme yurduna gönderildiği bildirildi.

Suçunu itiraf eden M.A.T.'nin ifadesi doğrultusunda kendisini azmettirdiğini söylediği 16 yaşındaki C.Y. dün çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Çocuğun ailesine kızarak böyle bir eylemde bulunduğunu söylediği ifade edildi. 

DW Türkçe'deki habere göre ise, 2009 doğumlu olan ve Manavgat'ta ailesiyle birlikte oturan M.A.T. savcılıkta olayı şöyle anlattı:

"28 Temmuz tarihinde ablam ve kardeşim ile birlikte dayımlara kahvaltıya gittik. Saat 10.00 gibi eve geldik. Sonra saat 13.00-14.00 sıralarında dışarıya çıktım. Kafamda daha önceden annem ve babamın durumu nedeniyle ormanı yakma planım vardı. Mutfakta bulunan çekmeceden aldığım mavi renkli bir çakmak ile ormana gittim. Biz bu ormanda daha önceden hayvancılık yapmıştık. Bu sebeple ormanı biliyordum. Ormana gittiğimde yerde bulunan kurumuş çalılara etraftan biraz daha çalı ve kurumuş ot toplayarak çember haline getirdim ve elimdeki çakmakla orayı ateşe verdim. Beş dakika kadar orada kaldım. Yangın büyüdü."

Kaynak: İHA

Antalya Manavgat orman yangını yangın orman yangını manavgat yangını antalya yangını manavgat haberleri 12 yaşındaki çocuk