MKE fabrikasında patlama: Soruşturma başlatıldı

Gündem haberleri son dakika Ankara

Makine ve Kimya Endüstrisi'nin (MKE) Kayaş'taki kapsül fabrikasında bulunan mühimmat deposunda patlama meydana geldi. 1'i ağır 4 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Son Dakika Haberi..   Ankara'nın Mamak ilçesi Kayaş semtinde bulunan Makine ve Kimya Endüstrisi'ne (MKE) ait kapsül fabrikasında bulunan mühimmat deposunda saat 11.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi.

Patlama ile birlikte fabrikada yangın çıktı. Patlama sesi çevrede geniş bir alanda duyulurken, yangın nedeniyle gökyüzünü dumanlar kapladı. 

Patlamanın ardından işçiler tahliye edilirken, itfaiye ve sağlık ekipleri ile AFAD'ın Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer (KBRN) ekibi de bölgeye sevk edildi. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

BİRİ AĞIR DÖRT YARALI

MKE fabrikasındaki patlamayla ilgili ilk resmi açıklama, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından sosyal medya hesabından yapıldı. Açıklamasında Bakan Yerlikaya, “MKE Kapsül Fabrikası'nda saat 10.52'de meydana gelen patlamada maalesef 4 işçimiz yaralandı. Emniyet, itfaiye, AFAD ve 112 Acil ekiplerimiz bölgede. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. Gelişmelerle ilgili kamuoyu bilgilendirilecektir” ifadelerini kullandı.

MSB: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

MSB'den yapılan açıklamada "Bakanlığımıza bağlı Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketinin (MKE A.Ş) Kayaş/Ankara’da bulunan Kapsül Fabrikasında 18 Temmuz 2023 tarihinde yangın meydana gelmiştir. Yangın sonucu dört işçimiz yaralanmıştır. Derhâl hastaneye sevk edilen yaralılarımızın sağlık durumları iyidir. Çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alınarak bölgenin emniyeti sağlanmış ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır." denildi.

ANKARA VALİSİ VASİP ŞAHİN: SABOTAJ İHTİMALİ YOK

Ankara Valisi Vasip Şahin, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKE) Kayaş'taki kapsül fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamalarda bulunarak sabotaj ihtimalinin olmadığını söyledi.

Şahin, "Bir yaralımızın durumu diğerlerine göre daha önemli. Hayati tehlikesi ile ilgili doktorlar tarafından bir kayıt gelmedi. Hepsinin bilinci açık. Tedavileri devam ediyor. Yangın, dışarıdaki binalara sıçramadı. İçerideki 2 ya da 3 bölümde etkili olmuş. Diğer bölümlere etkisi olmadı. Yangın Ar-Ge biriminde meydana geldi. Durum şu an itibarıyla endişe verici olma halinden çıkmıştır. Detaylı incelemeler teknik ekiplerce yapılacaktır" dedi. 

 

 

5 İŞÇİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

10 Haziran’da da Ankara’nın Elmadağ ilçesinde, yine MKE’ye ait Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası’nda meydana gelen patlamada 5 işçi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Ajanslar

MKE fabrikasında patlama son dakika Ankara haberler