Son Dakika Ankara Keçiören'de binada meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma açıldı

Ankara son dakika

Keçiören'de bir binada meydana gelen patlamaya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Keçiören ilçesindeki bir binada meydana gelen patlamanın mutfak tüpünden kaynaklı olduğu savcılık tarafından belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada " İlimiz Keçiören ilçesi Bağlarbaşı mahallesindeki bir binada 18.11.2021 günü saat 23.10 sıralarında meydana gelen patlama ile ilgili olarak başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatıldığı, Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

PATLAMANIN NEDENİ ORTAYA ÇIKTI 

Soruşturmayı sürdüren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan bilgiye göre yaşanan patlamayla ilgili son durumun itfaiyeden gelen raporla netleşeceği belirtildi. İlk belirlemelere göre, patlamanın meydana geldiği binanın bir kısmında doğalgaz kullanıldığı, bir kısmında da kullanılmadığı tespit edildi. Patlamanın meydana geldiği dairede doğalgaz olmadığı, dairede bulunan mutfak tüpünün patladığını öğrenildi. Savcılık tarafından öğrenilen bilgilerde, dairede meydana gelen ölümlerin yanarak değil, basın sonucu iç organ parçalanması sonucunda olduğu belirlendi.

NE OLMUŞTU?

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir binada patlama meydana gelmişti. Patlama sonucu bir bölümü çöken binadaki baba ile kız çocuğu hayatını kaybetmiş 4 kişi de yaralanmıştı.


İlk tespitlere göre gaz sızıntısı nedeniyle gerçekleştiği tahmin edilen patlama sonucu binanın bir bölümü çökmüştü.

Son Dakika Ankara Keçiören'de binada meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma açıldı - Resim : 2

Arama kurtarma çalışmalarında Umutcan Yeter (21), Beyzagül Yokuş (15), Irak uyruklu Usame Kahtan (5), hamile Zine Abdülkerim Ahmed El Vahap (26), Muhammed Kahtan (35) ile Melek Kahtan (2) yaralı olarak çıkarıldı ve ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edilmişti.

Yaralılardan Muhammed Kahtan ile 2 yaşındaki kızı Melek, hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Haber Global TV

Ankara son dakika