Afganistan'dan göç dalgası görüntüleriyle ilgili açıklama

Güvenlik kaynakları, Türkiye'ye Afganistan'dan göç dalgası görüntüleri hakkında açıklama yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan gündemdeki gelişmelerle ilgili bilgilendirme açıklaması yapıldı. 

MSB'den yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri Afganistan’da en başından beri olduğu gibi muharip bir görevi olmayacak, meşru müdafaa dışında herhangi bir operasyonel görevde bulunulmayacaktır” denildi.

Terörle mücadeleye ilişkin MSB açıklamasında, "Son iki ayda 10’u büyük, 30’u orta çaplı 40 operasyon yapıldı. Bu yılın başından itibaren 1595 terörist etkisiz hale getirildi" denildi.

SINIR GÜVENLİĞİ

MSB, "Son gelişmeler ışığında İran sınırında gerekli birlik kaydırmaları ve takviyeler yapılmıştır, Mehmetçik, sınır ihlallerini engellemek için faaliyetlerini yürütmektedir" açıklamasında bulundu. 

"GÖÇ DALGASI" GÖRÜNTÜLERİ

Öte yandan, güvenlik kaynaklarından Türkiye'ye Afganistan'dan göç görüntüleriyle ilgili açıklama yapıldı. Sınırda gerekli önlemlerin alındığı belirtilirken, görüntülere yansıyan geçişlerin çoğunun Türkiye sınırları kaynaklı olmadığı ifade edildi. 

"SARIKLI AMİRAL GÖREVİNDE DEĞİL"

Yine güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, sarıklı görüntüleriyle tepki çeken amiralle ilgili olarak, amiralin görevinde olmadığı ve yüksek disiplin kurulu işleminin sürdüğü kaydedildi. Amiralin emekli olmasının ise YAŞ'ın takdirinde olduğu ifade edildi. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber