AFAD'dan Edirne'deki sel ve su baskınlarıyla ilgili açıklama

Edirne
AFAD'dan Edirne'deki sel ve su baskınlarıyla ilgili açıklama

AFAD, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yaşanan sel ve su baskınlarında mahsur kalan vatandaşların kurtarıldığını açıkladı. AFAD'dan yapılan açıklamada, 1 araçta mahsur kalma ve 10 evde su baskını ihbarı alındığı bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yaşanan sel ve su baskınlarında mahsur kalan vatandaşların kurtarıldığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde, akşam saatlerindeki aşırı yağışlar sonucunda sel ve su baskınlarının yaşandığı, 112 acil çağrı merkezine 11 ihbarın ulaştığı belirtildi.

Bölgede, Edirne İl AFAD, 112, emniyet ve itfaiye ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği, 1 araçta mahsur kalma ve 10 evde su baskını ihbarı üzerine bölgeye ulaşan ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, vatandaşların güvenli bölgeye alındığı kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda, gece saatleri itibari ile bölgede yağışların etkili olmaya devam edeceği aktarıldı.

Artması muhtemel sel ve su baskınlarına karşı Atatürk Mahallesi'ndeki bir sitede bulunan 48 hanenin güvenli bölgede yer alan misafirhanelere yerleştirildiği kaydedildi.

 

 

Kaynak: AA

AFAD AFAD haberleri AFAD son dakika haberleri