Adıyaman'da bir konteyner suya kapıldı: Ölü ve kayıplar var

Gündem haberleri Adıyaman son dakika

Vali Hatipoğlu, Adıyaman'ın Tut'ta bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Son Dakika Haberi... Adıyaman Valisi Numan Hatipoğlu, sağanağın etkili olduğu Tut ilçesinde bir bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin kaybolduğunu açıkladı.

Adıyaman'da bir konteyner suya kapıldı: Ölü ve kayıplar var - Resim : 1

Bölgeye Adıyaman ile Gölbaşı ilçesinden destek ekiplerin sevk edildiğini vurgulayan Hatipoğlu, şöyle konuştu:

"Destek ekiplerimizin ve araçlarımızın bir kısmı burada bir kısmı da yolu temizleyerek geliyor. Olayda 1 vatandaşımız vefat etti, 4 vatandaşımız kayıp. Ekiplerimiz arama çalışmalarını sürdürüyor. Diğer vatandaşlarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda inşallah vatandaşlarımıza ulaşmayı ümit ediyoruz. Gerçekten tüm bölgeyi derinden etkileyen bir afet. Vatandaşlarımızın kendi imkanlarıyla temin ettiği konteynerin sulara kapılması sonucu böyle bir olay oldu."

Adıyaman kent merkezinden geçen Eğriçay'ın taşması sonucu Atatürk Bulvarı'nda trafikte aksamalar yaşandı, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Adıyaman'da bir konteyner suya kapıldı: Ölü ve kayıplar var - Resim : 3

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), "Bölgede meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle Adıyaman ilimizin Tut ilçesinde sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Adıyaman, Adana, Kahramanmaraş ve Diyarbakır AFAD ekiplerimiz olay bölgesinde görevlendirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." açıklamasını yaptı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Adıyaman tut son dakika deprem bölgesi hava durumu