Adalet Bakanlığı’ndan Cem Garipoğlu kararı! Mezarı açılacak mı?

Gündem haberleri son dakika Kadın cinayetleri
Adalet Bakanlığı’ndan Cem Garipoğlu kararı! Mezarı açılacak mı?

Canice katledilen Münevver Karabulut'un ailesinin, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını ve yeniden DNA testi yapılması talebine Adalet Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Tarihler, 3 Mart 2009'u gösterdiğinde Türkiye korkunç bir cinayete tanıklık etti. 17 yaşındaki Münevver Karabulut, sevgilisi Cem Garipoğlu tarafından Bahçeşehir'deki villada vahşice katledildi. Karabulut'un cansız bedeninin bir çöp toplayıcısı tarafından çöp konteynerinde parçalanmış hâlde bulunması, tüyler ürpertti.

Adalet Bakanlığı’ndan Cem Garipoğlu kararı! Mezarı açılacak mı? - Resim : 1

TAM 197 GÜN KAÇTI!

Korkunç cinayetin faili Cem Garipoğlu, 197 gün sonra avukatı tarafından polise teslim edildi.
Türkiye'nin gündemine oturan cinayeti işleyen katil Cem Garipoğlu, tutuklandıktan 5 yıl sonra 10 Ekim 2014'te cezaevindeki hücresinde intihar etti.

Adalet Bakanlığı’ndan Cem Garipoğlu kararı! Mezarı açılacak mı? - Resim : 2

HAKKINDAKİ İDDİALAR DEVAM ETTİ

Cem Garipoğlu'nun ölümünün üzerinden 9 yıl geçse de cinayetle ilgili iddiaların sonu gelmedi. Son olarak Cem Garipoğlu'nun aslında ölmediği, yurt dışına kaçırıldığı iddia edildi.
Karabulut Ailesi de kızları Münevver'in katili Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını ve yeniden DNA testi yapılmasını istedi.

Adalet Bakanlığı’ndan Cem Garipoğlu kararı! Mezarı açılacak mı? - Resim : 3

SAVCILIK DNA TESTİNİ GEREKÇE GÖSTERDİ

Ancak savcılık, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması talebi reddetti. Gerekçe olarak da Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nce yapılan incelemede Garipoğlu'nun ölümünden sonra alınan DNA profili ile Cem Garipoğlu'nun anne ve babasından alınan DNA örneklerinin yüzde 99.99 eşleştiği belirtildi.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Kararın ardından Karabulut Ailesi'nin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, ret kararına itiraz ederek şikayet dilekçesini verdi. Epözdemir'in 3 ay önce üst mahkemeye yaptığı bu itiraz başvuru da neticelendi. Üst mahkeme Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına izin vermeyerek takipsizlik kararı verdi.

Adalet Bakanlığı’ndan Cem Garipoğlu kararı! Mezarı açılacak mı? - Resim : 4

ADALET BAKANLIĞI'NA BAŞVURDU

Bunun üzerine baba Süreyya Karabulut, avukatı aracılığı ile şikayeti Adalet Bakanlığı'na getirdi. Yapılan başvuruda iki mahkemenin ret kararının verildiğini, bu karara itiraz ettiklerini belirterek Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması talep etti.
Konuyu inceleyen Adalet Bakanlığı, baba Süreyya Karabulut'un şikayet dilekçesinde talep ettiği Cem Garipoğlu'nun mezarı açılsın isteğini reddetti.

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR'DEN DNA AÇIKLAMASI

Avukat Dr. Rezan Epözdemir, katıldığı bir YouTube kanalında Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına yönelik ret kararı verilmesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.
Savcılığın, mezarın açılmasına yönelik verdiği kararı değerlendiren Avukat Epözdemir, "Mezarı açtığımızda yapılacak işlem ne? Kemik kalmıştır Garipoğlu'ndan sadece…

Ondan bir DNA örneği almak, bu örneği de Garipoğlu Ailesi'nden erkek bireylerle eşleştirmek, tutuyorsa bu Cem Garipoğlu'dur demek. E bu dosyada var zaten. Normalde hiçbir intihar dosyasında böyle bir inceleme yapılamaz.

Ama soruşturma savcısı başsavcının talimatıyla zaten intihardan hemen sonra bunu yapmış ve dosyada bununla ilgili Adli Tıp Raporu var. DNA alındı ve aileyle eşleştirilmiş.
Hiçbir intihar olayında yapılmamasına rağmen Türkiye'de infial uyandıran bir olay olduğu için savcılık bunu o zaman gerekli görmüş. Ben şimdi müvekkilimle konuşacağım, isterlerse Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağım. Başka yapabileceğim bir şey yok" ifadesini kullandı.

'KAÇIRILMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Avukat Dr. Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu hakkındaki 'Cezaevinden kaçırıldı' iddialarına da yanıt verdi. "Türkiye Cumhuriyeti'nde bir hükümlünün cezaevinden kaçırılması mümkün değildir" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Adalet Bakanlığı Cem Garipoğlu rezan epözdemir son dakika Gündem haberleri