Hayatını kaybeden Fevzi Zemzem'in cenaze programı belli oldu

Spor haberleri Göztepe
Hayatını kaybeden Fevzi Zemzem'in cenaze programı belli oldu

Göztepe ve A Milli Futbol Takımı'nın eski oyuncularından Fevzi Zemzem, 80 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi Göztepe kulübü duyurdu, TFF'den de taziye mesajı geldi. Zemzem'in cenaze programı belli oldu.

Göztepe’nin efsane futbolcu ve eski teknik direktörlerinden Fevzi Zemzem hayata gözlerini yumdu.

Göztepe Kulübünden yapılan açıklamada, Türk futbolunun ve kulübümüzün değerli ismi, efsane futbolcumuz Fevzi Zemzem'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türk futbolunun ve camiamızın başı sağ olsun." ifadelerine yer verildi.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU 

Göztepe kulübü Zemzem'in cenaze programını da paylaştı. Açıklamada, "Türk Futbolunun ve kulübümüzün efsane ismi Fevzi Zemzem'i yarın saat 11.30'da Gürsel Aksel Stadyumu'nda son yolculuğuna uğurlayacağız. Efsanemizin naaşı öğle namazına müteakip Hocazade Camii’nden kaldırılacak ve Yukarıköy Narlıdere Mezarlığı'na defnedilecektir" denildi. 

Fevzi Zemzem, 2020 yılında kalp krizi geçirmiş ve operasyonla kalbine 2 stent takılmıştı.

FEVZİ ZEMZEM KİMDİR?

1941'de İskenderun'da doğan "Buldozer" lakaplı Fevzi Zemzem, sarı-kırmızılı formayla attığı 144 golle takımın Süper Lig tarihindeki en golcü ismi konumunda bulunuyor. Fevzi Zemzem, A Milli Futbol Takımı ile çıktığı 18 maçta 6 gol kaydetmişti.

Tam 11 yıl boyunca sarı-kırmızılı formayı terleten Zemzem, 144 gol atarak camianın efsaneleri arasına adını yazdırdı. Göztepe ile 2 Türkiye Kupası, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanan Fevzi Zemzem, 1967-1968 sezonunda attığı 19 golle gol kralı oldu. Fevzi Zemzem 1968-1969'da Göztepe'nin o zamanki adıyla Fuar Şehirleri Kupası şimdiki ismiyle UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale yükselmesinde büyük pay sahibi oldu. Fevzi Zemzem, toplam 18 defa A Milli Takım'da görev yapıp 6 gol attı. Birçok kulübü çalıştıran Zemzem, Göztepe'de 4 farklı dönemde de teknik direktörlük görevinde bulundu. Göztepe tarihinin efsane kadrosundan Halil Kiraz ve Nezzat Güzelırmak 2020 yılında, Ertan Öznur da geçen yıl hayatını kaybetmişti.

Hayatını kaybeden Fevzi Zemzem'in cenaze programı belli oldu - Resim : 1

TFF'DEN TAZİYE MESAJI

TFF'den paylaşılan taziye mesajında, "Türk futbolunun değerli isimlerinden, A Millî Takımımız ve Göztepe'nin eski oyuncusu Fevzi Zemzem'in vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Fevzi Zemzem'e Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları, Göztepe Kulübü ve spor camiasına başsağlığı dileriz" denildi. 

 

Kaynak: DHA

fevzi zemzem kimdir